S-a încheiat misiunea militarilor români din Mali!

"în Știri" by

Ministerul Apărării Naționale a anunțat că misiunea ONU a militarilor români din Mali, care a început în octombrie 2019, s-a încheiat.

Peste 380 de misiuni de luptă au acumulat militarii români într-un an, conform MApN.

Potrivit unui comunicat al MApN, marți, la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu din județul Constanța va avea loc ceremonia de încheiere a misiunii detașamentului Forțelor Aeriene Române care a participat la misiunea ONU din Republica Mali.

La misiunea începută în octombrie a anului 2019 a participat detașamentul „Carpathian Pumas”, care a fost format din 120 de militari şi patru elicoptere IAR-330 Puma L-RM.

Peste 380 de misiuni de luptă, dintre care 18 misiuni de evacuare medicală aeriană, aproximativ 200 de misiuni de recunoaştere/cercetare şi patrulare aeriană și 100 de misiuni de transport, cu două dislocări rapide, au cumulat militarii românii într-un an.

„Misiunea din teatrul de operaţii Mali a fost una deosebit de complexă, fiind executată într-un mediu cu o climă extremă, în care mobilitatea a fost dificilă din cauza distanţelor şi a infrastructurii aproape inexistente, dar în acelaşi timp a reprezentat o capabilitate esenţială pentru sprijinirea eforturilor ONU în asistarea Guvernului Republicii Mali pentru continuarea punerii în aplicare a Acordului de Pace, protecţia civililor şi împiedicarea reîntoarcerii elementelor armate ostile în zonele populate”, a mai transmis Ministerul Apărării.

Un tânăr pasionat de scris și jurnalism în general. Pasiunea pentru scris a apărut încă din copilărie, iar mai târziu am realizat că pot face mai mult decât să scriu într-un caiet. Am continuat pe un blog personal, iar mai târziu am descoperit că dincolo de blogul personal sunt alte căi prin care îmi pot face vizbilă pasiunea și munca. Povestea mea este percepută în funcție de cum eu o văd. Sfatul meu este să fii un om încrezător și înțelept.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*