De la ora 20:00, comuna Chiajna intră în carantină, incidența cazurilor la mia de locuitori fiind de peste 10.

Pentru următoarele 14 zile, comuna Chiajna, dar și orașul Bragadiru, vor intra în carantină pentru următoarele 14 zile. Astfel pentru părăsirea locuinței va fi necesar ca locuitorii acestei comune și ai orașului Bragadiru să își motiveze plecarea prin scrisoarea pe propria răspundere.

„Cel mai probabil voi lua o adeverinţă de la angajator, am înţeles că de asta e necesar şi mă voi deplasa cât mai puţin între localităţi. Sunt asistent medical şi nu am nici o posibilitate să lucrez de acasă”, spune Bianca.

„Am auzit, da, o minunată decizie, ce să zic? Toţi cei care stăm aici au puncte de interes în Bucureşti, adică de ce ai închide Chiajna atâta timp cât Bucureştiul e deschis? Merg foarte des pentru că mama stă în Bucureşti, acolo e medicul copilului, acolo sunt mult mai multe facilităţi decât aici şi ne despart două străzi”, povesteşte Cristina.

Conform datelor Ziarului Financiar, în ultimii zece ani populația Chiajnei s-a triplat. Peste 25 de mii de locuitori și mai bine de 7.000 de locuințe erau aici în 2019.

Tot de la ora 20:00 va intra în carantină și Constanța, iar de la miezul nopții, orașul Lugoj din județul Timiș.