Naționala României a reușit la Belfast un egal cu Irlanda de Nord!

"în Știri" by
Timp de citit: 2 minute

Naționala României a reușit la Belfast un egal cu Irlanda de Nord, scor 1-1. Cu acest rezultat, România a intrat în urna a doua pentru preliminariile Campionatului Mondial din Qatar.

„Tricolorii” au disputat miercuri ultimul meci al anului, dar și ultimul meci din UEFA Nations League, contra Irlandei de Nord. Acest meci a fost decisiv pentru plasarea României în a doua urnă valorică pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Era nevoie de un rezultat mai bun decât cel al Rusiei în partida cu Serbia.

Pentru această partidă, România a purtat banderole negre, în memoria victimelor din incendiul de la Piatra Neamț.

La fel ca și România U21, naționala mare a ales un sistem atipic, un 3-4-3.

Românii au început bine partida, controlând posesia în primele minute ale jocului. Cu toate acestea, prima parte a fost una fără foarte multe faze de poartă, jucându-se mai mult pe recuperări. 0-0 la pauză și, la acest scor, naționala României intra în urna a doua valorică pentru preliminariile CM 2022, întrucât Serbia conducea Rusia cu 4-0.

Repriza a doua a părut să se desfășoare în aceeași notă, niciuna dintre echipe nefiind periculoasă. Însă nord-irlandezii au avut posesia în debutul reprizei secunde.

Gazdele au reușit să deschidă scorul în minutul 56, din „specialitatea casei”: fazele fixe.

În urma unui corner și pe fondul neatenției fundașilor români, Liam Boyce a împins mingea în plasă, fază la care ai noștri au cerut anularea golului pentru offside. Deschiderea scorului a părut să trezească România, care a fost aproape de egalare. Cristea nu a reușit să marcheze din centrarea din lovitură liberă a lui Răzvan Marin. România ar fi putut chiar primi un penalty, dar arbitrul nu a sancționat hențul lui Cathcart.

O nouă ocazie a României a pus în pericol poarta Irlandei de Nord, dar șutul lui Marin a fost scos excepțional de Peacock-Farrell. Asta a fost doar liniștea de dinaintea furtunii, pentru că Bicfalvi a adus egalarea pentru naționala României cu un șut plasat din pasa lui Florin Tănase. Pe final, nord-irlandezii au încercat să mai atace, însă meciul s-a terminat la egalitate, 1-1, exact ca în tur.

Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2022 din Qatar va avea loc pe 7 decembrie.

IRLANDA DE NORD: Peacock-Farrell – Ballard, Evans, Cathcart – Dallas, McNair, Smith (Galbraith 79′), McCann, Kennedy (Lewis 66′) – Magennis (C. McLaughlin 79′), Boyce (Washington 66′)

Antrenor: Ian Baraclough

ROMÂNIA: Tătărușanu – Nedelcearu, Cristea, Toșca (Bicfalvi 74′) – Crețu (Mogoș 64′), Nistor, Marin, Camora – Man (Maxim 64′), Alibec (Băluță 87′), Tănase (Ganea 87′)

Antrenor: Mirel Rădoi

Au marcat: Boyce (56′)/Bicfalvi (81′)

Radu (zis și Radudu) are 16 ani, e din Fălticeni și studiază la Colegiul „Nicu Gane”. Se consideră genul de persoană care vrea sa fie mereu mai sus decât nivelul așteptărilor (chiar și cele personale) și care se oftică grav când nu îi iese ceva. Mereu vine cu câte o glumă (fie ea și mai seacă) pentru a încerca să relaxeze orice frunte încrețită. Adoră muzica și, mai nou, și-a descoperit și o pasiune pentru scris. Pe lângă acestea, marile sale pasiuni sunt filmele bazate pe comics și fotbalul.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Derulează înapoi