Naționala României a reușit la Belfast un egal cu Irlanda de Nord, scor 1-1. Cu acest rezultat, România a intrat în urna a doua pentru preliminariile Campionatului Mondial din Qatar.

„Tricolorii” au disputat miercuri ultimul meci al anului, dar și ultimul meci din UEFA Nations League, contra Irlandei de Nord. Acest meci a fost decisiv pentru plasarea României în a doua urnă valorică pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2022. Era nevoie de un rezultat mai bun decât cel al Rusiei în partida cu Serbia.

Pentru această partidă, România a purtat banderole negre, în memoria victimelor din incendiul de la Piatra Neamț.

La fel ca și România U21, naționala mare a ales un sistem atipic, un 3-4-3.

Românii au început bine partida, controlând posesia în primele minute ale jocului. Cu toate acestea, prima parte a fost una fără foarte multe faze de poartă, jucându-se mai mult pe recuperări. 0-0 la pauză și, la acest scor, naționala României intra în urna a doua valorică pentru preliminariile CM 2022, întrucât Serbia conducea Rusia cu 4-0.

Repriza a doua a părut să se desfășoare în aceeași notă, niciuna dintre echipe nefiind periculoasă. Însă nord-irlandezii au avut posesia în debutul reprizei secunde.

Gazdele au reușit să deschidă scorul în minutul 56, din „specialitatea casei”: fazele fixe.

În urma unui corner și pe fondul neatenției fundașilor români, Liam Boyce a împins mingea în plasă, fază la care ai noștri au cerut anularea golului pentru offside. Deschiderea scorului a părut să trezească România, care a fost aproape de egalare. Cristea nu a reușit să marcheze din centrarea din lovitură liberă a lui Răzvan Marin. România ar fi putut chiar primi un penalty, dar arbitrul nu a sancționat hențul lui Cathcart.

O nouă ocazie a României a pus în pericol poarta Irlandei de Nord, dar șutul lui Marin a fost scos excepțional de Peacock-Farrell. Asta a fost doar liniștea de dinaintea furtunii, pentru că Bicfalvi a adus egalarea pentru naționala României cu un șut plasat din pasa lui Florin Tănase. Pe final, nord-irlandezii au încercat să mai atace, însă meciul s-a terminat la egalitate, 1-1, exact ca în tur.

Tragerea la sorți pentru preliminariile CM 2022 din Qatar va avea loc pe 7 decembrie.

IRLANDA DE NORD: Peacock-Farrell – Ballard, Evans, Cathcart – Dallas, McNair, Smith (Galbraith 79′), McCann, Kennedy (Lewis 66′) – Magennis (C. McLaughlin 79′), Boyce (Washington 66′)

Antrenor: Ian Baraclough

ROMÂNIA: Tătărușanu – Nedelcearu, Cristea, Toșca (Bicfalvi 74′) – Crețu (Mogoș 64′), Nistor, Marin, Camora – Man (Maxim 64′), Alibec (Băluță 87′), Tănase (Ganea 87′)

Antrenor: Mirel Rădoi

Au marcat: Boyce (56′)/Bicfalvi (81′)