Datorită celui de-al doilea val al pandemiei de COVID-19, conform unui decret guvernamental adoptat marţi noaptea, Ungaria a prelungit până la 8 februarie starea de urgență.

Înainte de această decizie, restricțiile care includ o interdicție de circulație între orele 20:00-05:00, păstrarea distanței sociale și trecerea la cursuri online pentru licee și universități, urmau să se încheie la 11 decembrie. Odată cu decretul adoptat, aceste măsuri pot fi prelungite cu două luni suplimentare.

În Ungaria, numărul de contaminări cu noul Coronavirus a crescut încă din septembrie, dar guvernul lui Viktor Orban a decis să înăsprească măsurile la începutul lui noiembrie.

Miercuri au fost înregistrate peste 4.200 de cazuri noi și 99 de decese, în ușoară scădere după recordurile din ultimele săptămâni. Ungaria, cu o populație de 9,8 milioane de locuitori, a înregistrat mai puține cazuri în primul val, față de celelalte state.

La momentul actual, aproape 7.500 de bolnavi sunt în spital, dintre care 581 sunt conectați la ventilatoare, fiind într-o stare mai gravă.

De la începutul pandemiei și până în prezent, în Ungaria au murit 3.380 de persoane infectate cu COVID-19, conform statisticilor oficiale.