România U21 s-a calificat la Europeanul de tineret, după 1-1 cu selecționata similară a Danemarcei!

„Tricolorii mici” au disputat marți ultima etapă din grupa H a preliminariilor pentru Europeanul din Ungaria și Slovenia, de anul viitor, contra Danemarcei U21. În tur a fost 2-1 pentru danezi, care vor termina pe primul loc al grupei.

România a început rapid meciul, atacând poarta oaspeților încă din primele minute.

De remarcat faptul că Adrian Mutu a ales o așezare inedită, 3-5-2, cu Valentin Costache și Ianis Hagi în avanposturi. Ai noștri au cerut în repetate rânduri acordarea unei lovituri de pedeapsă, dar arbitrul a lăsat de fiecare dată jocul să continue.

Prima mare ocazie a venit în minutul 23, când Costache i-a centrat în careu lui Mățan, dar mijlocașul de la Viitorul nu a reușit să-l învingă pe portarul danez.

Repriza a doua începe invers de cum s-a desfășurat prima parte. Danemarca a primit eronat un penalty după ce nou-intratul Daramy a fost faultat în afara careului de Pașcanu, dar arbitrul a arătat punctul cu var. Laursen a transformat fără emoții.

În minutul 58, danezii au rămas în 10 oameni, după ce alt nou-intrat, Hausner, l-a faultat pe Mățan. În ciuda superiorității numerice, România nu a reușit să-și creeze mari ocazii, oaspeții apărându-se bine și ținând de scor.

„Tricolorii mici” au reușit, totuși să egaleze.

În minutul 72, după o bară a lui Olaru, Moruțan a urmărit bine în dreapta și a pasat în fața porții pentru Costache, care a reușit să înscrie. 1-1 și la scorul acesta România era calificată la EURO, fiind avantajată de rezultatul Bosniei cu Belgia.

Pe final, naționala noastră a preferat să paseze în loc să atace, pentru a nu risca înfrângerea. Meciul s-a terminat la egalitate, iar ambele echipe merg la EURO.

ROMÂNIA: Vlad – Boboc, Pașcanu, Ciobotariu – Haruț, Moruțan, Marin, Olaru, Mățan -Costache (Carnat 76’), Hagi (C)

Antrenor: Adrian Mutu

DANEMARCA: Christensen – Sery, Nelsson (C) (Hausner 53’), Bech, Klitten – Laursen, Kofod Andersen, Nartey – Isaksen (Daramy 46’), Jensen (Madsen 61’), Lindstrøm (Carlo Holse, 46’)

Antrenor: Albert Capellas Herms

Au marcat: Costache (72’)/Laursen (50’ – penalty)

Cartonașe galbene: Nelsson (28’), Klitten (32’), Sery (54’)

Cartonașe roșii: Hausner (58’)

Tragerea la sorți pentru Campionatul European U21 din Ungaria și Slovenia va avea loc pe 10 decembrie.