Unitatea de Primire a Urgențelor a Spitalului Județean Oradea a trecut printr-un complet stadiu de modernizare, iar astăzi este model de urmat în sistemul medical din România.

Pacienții care vor ajunge aici vor fi tratați în condiții moderne, în boxe individuale, fără să mai fie nevoiți să își piardă vremea după analize și diferite investigații prin spital.

Noua unitate este cea mai modernă din România, fiind dotată cu tot ce este necesar pentru rezolvarea problemelor de sănătate ale pacienților. Printre dotările inteligente pe care le are noua secție UPU se găsesc următoarele: un robot care folosește radiații UV de tip C, având rolul de a dezinfecta aerul și de a inactiva toți virușii, un dulap special cu medicamente.

Unitatea de Primire a Urgențelor este dotată, de altfel, cu un sistem de telemedicină, sistem prin care se va ține legătura cu restul spitalelor din Bihor, cât și un sistem modern de bronhoscopie.

Primarul municipiului Oradea, Florin Birta, a adăugat următoarele pe pagina sa de Facebook: „În această perioada grea sistemul sanitar reprezintă prioritatea noastră numărul unu. Modernizarea și extinderea Unităţii de Primire Urgenţe de la Spitalul Judeţean este unul dintre proiecte cu un impact major în domeniul sanitar.

Ne dorim ca prin această investiție să creștem nivelul serviciilor medicale în Oradea, să asigurăm condiții cât mai bune medicilor care lucrează în spitalele orădene și să tratăm în siguranță toți orădenii și bihorenii ce au nevoie de îngrijire medicală. Vom continua proiectele de investiții în domeniul sanitar prin reabilitarea termică a spitalelor Municipal și Județean, modernizarea și dotarea blocului operator de la Maternitatea Oradea, un proiect care se aproprie de final, iar cel mai important proiect la care lucrăm acum, împreună cu Consiliul Județean, cel de construire a unui nou spital în Oradea pe strada Vlădeasa.

Lucrările de modernizarea și extinderea Unităţii de Primire Urgenţe de la Spitalul Judeţean s-au realizat cu contribuție de 58,13% (17.612.495 lei TVA inclus) cofinanțare de Ministerul Sănătății, în cadrul proiectului intitulat „Reforma sectorului sanitar – îmbunătăţirea calităţii şi eficienţei sistemului sanitar, împrumut BIRD (Banca Mondială)”, iar Municipiul Oradea contribuie cu 41,87% din valoarea lucrărilor (13.335.147 lei cu TVA).

Mulțumesc tuturor celor împlicați în acest proiect, Ministerului Sănătății, domnului dr. Gherghe Carp, domnului dr. Hadrian Borcea, personalului medical care o perioadă de timp a lucrat în condiții de avarie și nu în ultimul rând constructorului. Unitaţea de Primire Urgenţe de la Spitalul Judeţean va deveni funcțională, cel târziu în data de 1 decembrie 2020.”