Carmen Dorobăț, managerul spitalului de Boli Infecţioase din Iași, susține că trei dintre pacienții transferați de la Piatra-Neamț sunt într-o stare gravă, iar medicii încearcă să mențină situația sub control. În același timp, autoritățile caută cadre medicale pentru spitalul din Iași.

Șase pacienți au fost transferați de la Spitalul Județean Piatra-Neamț la Spitalul de Boli Infecţioase din Iași după ce la secția ATI de la Spitalul din Piatra Neamț, unde aceștia erau internați, a avut loc un incendiu.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, Carmen Dorobăț, a vorbit despre starea de sănătate a celor șase pacienți. Directorul spitalului care are în subordine unitatea mobilă de la Lețcani a spus că trei dintre pacienți sunt într-o stare gravă.

„Cei şase pacienţi sunt infectaţi cu SARS-CoV-2 în zona de terapie intesivă din secţia exterioară de la Leţcani. Trei dintre ei sunt cu probleme mai importante. Toţi au nevoie de oxigen, au vârste între 60-70 de ani. Trei dintre ei sunt în stare mai gravă, vom vedea în ce măsură vom putea să asigurăm o evoluţie mai favorabilă de aici încolo”, a explicat Carmen Dorobăţ.

Autoritățile caută cadre medicale pentru Spitalul de la Lețcani.

„Am fost dimineaţă la Spitalul de la Leţcani unde am avut o întâlnire cu managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi, doamna dr. Carmen Dorobăţ. Sunt 6 pacienţi care au fost transferaţi de la ATI Neamţ la Spitalul de la Leţcani. Trei sunt în stare gravă. Pentru îngrijirea optimă a acestor bolnavi infectaţi cu SARS-CoV-2 au fost chemaţi medici de acasă. Am asigurat-o pe doamna Dorobăţ că sunt gata să ajut Spitalul de la Leţcani. CJ Iaşi este o instituţie pe care se poate baza în mod constant, cu precădere în situaţii de criză. Acum căutăm soluţii pentru a detaşa urgent personal medical suplimentar şi a asigura condiţii de siguranţă pentru funcţionarea Spitalului de la Leţcani”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe.

10 oameni au murit în urma incendiului provocat la ATI a Spitalului Județean Piatra-Neamț, iar șase pacienți bolnavi de COVID-19 au fost transferați la unitatea din Lețcani.