Medicul de gardă care a încercat să salveze pacienții din incendiul de la Spitalul Județean Piatra-Neamț va fi transportat duminică la Centrul de arși de la Spitalul Militar din Bruxelles, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, pentru Libertatea.

Starea medicului este una greu de imaginat, având arsuri pe 40% din suprafața corpului, majoritatea de gradul 2-3. „Este conștient, am vorbit cu dânsul”, a spus Nelu Tătaru aceleiași publicații.

„Se face o excepție pentru noi, pentru că în perioada asta nu se accepta sosiri din afară. În noaptea asta, medicul va ajunge la București, la Floreasca, apoi mâine dimineață va pleca cu un avion militar la Centrul de arși de la Spitalul Militar din Bruxelles”, a mai declarat ministrul Sănătății.2

Lucian Micu, managerul spitalului, a declarat la Digi 24 că medicul Ioan Cătălin Denciu era de gardă sâmbătă seară la Spitalul Județean Piatra Neamț când a izbucnit incendiul. Acesta a fost grav rănit, în urma acțiunii sale de a salva din flăcări pacienții internați la secția ATI.