Trupa E-an-na a lansat de curând o nouă piesă.

„Biba” este atât numele celei mai recente piese E-an-na, precum şi numele vocii speciale care a colaborat pe această piesă, anume bunica solistului.

Ea nu a mai fost niciodată înregistrată, deşi cântă toată ziua trebăluind prin casă, ea fiind şi responsabila ideii de a prelucra piesa populară „Jiana”, piesă cu care formaţia a şi debutat în 2015.

Piesa este una introspectivă, reflectând la situaţia emigrării în masă, şi la ruinele lăsate în urmă de cei plecaţi în căutarea unui viitor mai bun.

Piesa este, de această dată, una mai domoală, fără să integreze elemente de metal, extinzând din nou repertoriul stilistic al trupei.

Am vrut să reprezentăm vocea celor rămaşi martori acestei pustietăţi, şi cum altfel ar fi fost mai potrivit decât prin cineva care chiar trăieşte această situaţie?

Cei rămaşi în urmă sunt reprezentaţi atât prin vocea Bibei, cât şi prin artwork-ul realizat de Dragoş Geomolean, basistul formaţiei.”, a declarat Andrei Oltean, solistul formației!

Formaţia E-an-na a apărut în 2014, când Andrei (voce, instrumente tradiţionale) şi Ovidiu (chitară) aveau ca proiect principal trupa Prohod, din dorinţa celor doi tineri muzicieni să înfiinţeze o trupă de folk metal.

În scurt timp sunt co-optaţi Dragoș (bass),  Alex (chitară – fost coleg în Prohod, WarChant) şi Paul (tobe).  Apoi s-a alăturat şi Edwin (WarChant) la acordeon & backing vocals, întregind trupa.

Din iunie 2016 Edwin ia o pauză, din motive personale şi independente de trupă. Tot atunci, care urmare, intră în trupă Ioana Popescu (clape), o talentată pianistă, studentă la Conservatorul din Braşov.

Conceptul „E-an-na’’ reprezintă o lume în principiu metafizică,  în care nu guvernează legile universale din lumea noastră, legi care aduc doar haos şi distrugere.

E o lume făurită pentru cei care vor să se despartă de entropie şi de orice gând negativ, pentru a se putea dedica în totalitate lucrurilor productive. E o lume pentru cei care vor să-şi urmeze calea, fără a fi abătuţi de la ea din motive mărunte.

Ascultă și alte piese ale trupei E-an-na chiar aici!