Legea care prevede dublarea alocațiilor este trimisă înapoi în parlament de Klaus Iohannis!

"în Știri" by

Legea care respinge ordonanța de urgență prin care a fost amânată dublarea alocațiilor este trimisă de către președintele Klaus Iohannis, Parlamentului pentru reexminare. În prezent este în vigoare o majorare a alocațiilor cu un procent de 20%. Legea prezentată a fost atacată și la CCR, însă cererea a fost respinsă.

Klaus Iohannis susține că „orice creștere cu impact pronunțat asupra cheltuielilor bugetare poate avea efectul unui derapaj din punct de vedere fiscal, cu importante consecințe asupra ratingului de țară, cu implicații economice negative și o afectare directă a stabilității economiei României, aspecte care, în cele din urmă, se pot reflecta în nivelul de trai al fiecărui individ.”

Guvernul a prevăzut creșterea alocațiilor pentru copii în mai multe etape, acestea urmând să fie dublate până în 2022, dar Parlamentul a respins actul normativ, păstrând în vigoare măsura de dublare a acestora.

În cererea de reexaminare, președintele menționează creșterea cheltuielilor în ceea ce privește pandemia de COVID-19, motiv pentru care „prioritățile de cheltuire a banului public trebuie să vizeze protejarea cetățenilor și a economiei”.

„De aceea, este necesar ca procesul de legiferare să fie marcat de echilibru și responsabilitate în alocarea resurselor bugetare, susținut de un dialog deschis și eficient dintre executiv și legislativ”, mai spune Klaus Iohannis.

Un tânăr pasionat de scris și jurnalism în general. Pasiunea pentru scris a apărut încă din copilărie, iar mai târziu am realizat că pot face mai mult decât să scriu într-un caiet. Am continuat pe un blog personal, iar mai târziu am descoperit că dincolo de blogul personal sunt alte căi prin care îmi pot face vizbilă pasiunea și munca. Povestea mea este percepută în funcție de cum eu o văd. Sfatul meu este să fii un om încrezător și înțelept.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*