Un fost cântăreț bisericesc de 61 de ani dintr-o localitate învecinată municipiului Piatra Neamţ a fost arestat preventiv pe 10 noiembrie 2020, fiind acuzat de săvârşirea infracţiunii de viol cu o minoră de 10 ani!

Victima incidentului a fost o fetiţă de 10 ani, care a fost agresată sexual, în mod repetat, de bărbatul în vârstă de 61 de ani! Agresorul este urmărit penal, după ce în perioada 2019 -2020 acesta ar fi agresat-o pe fetiță, atunci când minora avea doar 9 ani.

Bărbatul a profitat de vulnerabilitatea și naivitatea minorei, astfel că a ademenit fetița cu bani, 10-20 de lei, apoi ar fi întreţinut relaţii sexuale orale.

Primăria localității a intervenit în acest caz, iar o anchetă a fost desfăşurată de Direcţia de Generală de Asistenţă Socială şi pentru Protecţia Copilului Neamţ, fetița primind consiliere psihologică, unde a povestit cele întâmplate.

Bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, iar magistraţii de la Judecătoria Piatra Neamţ au hotărât privarea acestuia de libertate. În urma acestei decizii, agresorul a solicitat înlocuirea arestului cu o măsură mai blândă, respectiv controlul judiciar sau arestul la domiciliu.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatului C. Ion, aflat în stare de reţinere (…), cercetat în dosarul penal nr. 368/P/2020 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, pentru comiterea infracţiunii de viol în formă continuată (…), pentru o perioadă de 30 zile, începând cu data de 10.11.2020 şi până la data 09.12.2020, inclusiv”, potrivit Judecătoriei Piatra Neamţ.

Inculpatul este căsătorit, are doi copii majori, dar care în timp şi-a pierdut calitatea de cântăreţ bisericesc după ce s-a aflat că ar fi întreținut relaţii cu o altă femeie!

Potrivit articolul 218 din Noul Cod Penal, raportul sexual, actul sexual oral sau anal cu o persoană, săvârşit prin constrângere, punere în imposibilitate de a se apăra ori de a-şi exprima voinţa sau profitând de această stare, se pedepseşte cu închisoarea de la 3 la 10 ani şi interzicerea exercitării unor drepturi, iar dacă victima este minoră, sancţiunea este cuprinsă între 5 şi 12 ani.