doctor
doctor

Mulți își bat joc acum de cazul doamnei doctor Adam, profesor universitar la Universitatea de Medicină Carol Davila. Tot ăia mulți au lăsat să primeze distracția pe fondul unei probleme grave, schizofrenia, probabil pe fondul acestei boli survenind și alte afecțiuni de natură psihică.

Respectiva nu are nicio vină, nu e de vină absolut nimeni că uneori viața te încearcă și ești captiv în propriul tău corp, ba chiar înnebunești.

Îmi spunea cineva acum câteva ore că a existat un caz similar în America, unde un geniu în matematică suferea de schizofrenie și paranoia. De John Forbes Nash e vorba, care a activat în domeniul teoriei jocurilor și geometriei diferențiale. Este câștigătorul Premiului Nobel pentru economie în 1994.

De schizofrenie au fost afectați și alți oameni geniali pe tot globul: Newton, Gogol, van Gogh, Scriabin, Nietzsche și lista poate continua.

În cazul doamnei, vă întreb: Credeți că predă în cadrul unei universități de medicină de dragul salariului? Nu cred. Cred că o face pentru că știe ce predă și vrea ca în țara asta să existe medici. Buni. Foarte buni. Nu niște gogomani cu diplome de Sinaia făcute cine știe pe unde, la fără frecvență.

Nu și-a luat doza medicamentoasă și a luat-o razna, pentru că așa se manifestă boala asta.

Și tu poți s-o ai. Și eu. Și mama ta, bunica ta sau strănepoții tăi. De ei ai râde? I-ai filma, i-ai pune pe net și i-ai face de mândra minune, în loc să-i înțelegi? Nu cred. Acolo te-ai gândi de câteva ori și ai judeca. Bașca, o comisie o suspendă din activitate și o penalizează pentru proastă purtare, de parcă ei nu știau (cei care au angajat-o) că are o problemă de acest gen. Haideți să fim oameni, să ne gândim puțin la ea.

Sunt de acord, un astfel de comportament este de neacceptat într-o țară europeană și emancipată ca a noastră (am un ton ironic aici), dar nu uit cum bolnavi de epilepsie au lovit cu mașina persoane nevinovate și le-au ucis, având o criză la volan, și nu au putut fi judecați de Lege, darămite de părerologii de pe Facebook. Da, știu că nu poți șofa dacă ai afecțiuni de genul, dar mergeți la o verificare medicală pentru permis și vedeți acolo cât de amănunțită e, dacă se uită cineva la voi.

Fiți oameni, nu babuini!

1 COMENTARIU