Ministrul Educației a anunțat în dimineața zilei de sâmbătă că tezele semestriale nu se vor mai susține în anul școlar 2020-2021, fiind înlocuite cu evaluarea sumativă.

„În ceea ce privește susținerea tezelor, după consultarea pe care am avut-o cu toți factorii implicați, am luat decizia ca acestea să nu se mai susțină anul acesta școlar”, a declarat Monica Anisie, la Știrile Pro TV.

„Să nu uităm că tezele se susțin la doar două sau trei discipline, în rest se realizează evaluarea sumativă. Deci, tezele nu se susțin, însă au fost înlocuite cu evaluarea sumativă”, a explicat ministrul Educației, potrivit sursei citate.

Monica Anisie a precizat că pregătirea elevilor pentru Evaluarea Națională și Bacalaureatul din 2021, va continua: „Pentru elevii de clasa a VIII-a și a XII-a, începând cu semestrul al doilea, pe lângă aceste lecții pe care le vom face, vom avea măsuri concrete. Vor fi teste de antrenament săptămânale, disponibile și acum pentru elevi pe site-ul Ministerului Educației, vom continua programul teleșcoala și vom continua și pregătirea față în față”.

Ministrul a făcut anunțul în contextul în care toate școlile din România intră în scenariul roșu, adică predarea online.

Consiliul Național al Elevilor arată că la sondajul făcut la nivel național, majoritatea elevilor preferă anularea tezelor semestriale și înlocuirea lor cu alte forme de evaluare sumativă. Așadar, 76% dintre cei intervievați au spus că preferă anularea tezelor, iar 15,3% dintre elevi consideră că evaluarea ar trebui susținută ca înainte, adică față în față.