Potrivit unui anunț făcut de CNN, Joe Biden a câștigat alegerile prezidențiale, astfel a devenit cel de-al 46-lea președinte al Statelor Unite ale Americii.

“America, sunt onorat că m-ați ales să conduc marea noastră țară. Munca ce ne stă în față va fi grea, dar vă promit acest lucru: voi fi președinte pentru toți americanii – indiferent dacă ați votat pentru mine sau nu. Voi păstra credința pe care ați pus-o în mine.”, a scris Joe Biden într-o postare pe Facebook.

Conform unor publicații internaționale, odată cu voturile din statul Pennsylvania (20 de electori) Biden a ajuns la 273 de voturi, adică cu trei voturi peste pragul pentru câștigarea alegerilor prezidențiale.

Justin Trudeau, premierul Canadei, a transmis un mesaj de susținere lui Biden și Kamalei Harris.

„Felicitări. Ţările noastre sunt prietene apropiate, partenere, aliate. Împărtăşim o relaie care este unică pe scena mondială. Abia aştept să lucrăm împreună şi să construim cu voi amândoi”, a scris Trudeau, pe Twitter.

Într-o declarație de presă, noul președinte al SUA declară că: „Sunt onorat de încrederea poporului american. E timpul să dăm deoparte furia și retorica dură și să ne reunin ca națiune”.

De asemenea, Donald Trump a anunțat că echipa sa de campanie va începe de luni acțiunile de instanță. Acesta declară despre Joe Biden că „se grăbeşte să pozeze în mod fals în câştigător”.