Raed Arafat susține că situația actuală e departe de a se termina!

"în Știri" by
Timp de citit: < 1 minut

Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, a explicat marți seară, 3 noiembrie, un ordin dat ce vizează primirea pacienţilor transportați cu ambulanţa la unităţile de primiri urgenţe şi la camerele de gardă, potrivit stiripesurse.

Legea nu permite închiderea UPU sau a camerelor de gardă. „(…) în niciun caz nu putem să spunem: s-a terminat, am închis poarta, am închis uşa şi nu mai primim pe nimeni, staţi în stradă sau căutaţi-vă alt spital sau să spunem asta la ambulanţe care aşteaptă că nu vă luăm bolnavii, mergeţi şi căutaţi voi spital, când o ambulanţă, dacă începe să se plimbe între spitale, este o resursă de intervenţie blocată”, a precizat șeful DSU.

Arafat a menționat că se caută cele mai bune soluţii pentru a reduce presiunea pe UPU.

,,Una dintre soluţiile pe care o să le introducem, poate chiar de săptămâna viitoare, este testarea rapidă pe bază de antigen în UPU, pentru pacienţii simptomatici”, afirmă Raed Arafat.

Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

Derulează înapoi