De miercuri, din supermarketurile și hipermaketurile din Franța vor dispărea jucăriile, îmbrăcămintea, bijuteriile, produsele de machiaj, obiectele decorative și vesela, aparatele de uz casnic, florile, cărțile și DVD-urile.

Potrivit Nice Matin, un decret al guvernului francez menționează că aceste produse figurează ca fiind considerate „neesențiale”, tocmai din acest motiv vânzarea lor fiind interzisă.

În anunțul premierului Jean Castex se precizează că, începând de miercuri, „vânzarea produselor care sunt deja interzise în magazinele de proximitate va fi interzisă și în supermarketuri”.

Decretul care definește articolele considerate a fi esențiale autorizate pentru vânzare a fost publicat marți în buletinul oficial.

Din marile magazine, începând de miercuri, vor putea fi cumpărate doar produsele esențiale — produse alimentare, mâncare pentru animale de companie, echipamente informatice, software și telefoane, echipamente de muncă, ziare și articole de papetărie, produse pentru igienă și îngrijirea copiilor, produse farmaceutice, produse de curățenie, produse necesare pentru asigurarea funcționării vehiculelor și produse pentru grădinărit respectiv agricultură.

Astfel această măsură a fost luată pentru a stabili „echitatea”, încât să fie scoase la vânzare doar produse necesare omului.