Ministrul Sănătății
Ministrul Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a spus că anul acesta a fost un an de „modernizare forţată” în spitale şi de „organizare impusă de situaţie”.

Ministrul a declarat duminică, la Iaşi, că nu există un blocaj în secţiile de terapie intensivă și că în anumite zone există o creștere a cazurilor.

„Sunt anumite zone în care avem o creştere a cazurilor în terapie intensivă. În general Bucureştiul se confruntă în acest moment cu creşterea numărului de cazuri în terapie intensivă. Acolo unde cazurile depăşesc, merg către judeţele limitrofe unde sunt locuri libere pe terapie intensivă”, a declarat ministrul.

Tătaru a fost întrebat câte paturi de ATI a cumpărat România de la începutul pandemiei, iar ministrul a precizat că numărul acestora a crescut cu 75%.

„Dacă vă spun că noi am plecat cu 740 de paturi suport Covid complet dotate. Suntem la 1250 în acest moment, iar după extindere mergem spre 1500. Avem cu 75% mai mult decât am avut. A fost un an de modernizare forţată, de organizare impusă de situaţie, în acelaşi timp un an în care cred că trebuie să mergem spre normalizare”, a spus ministrul.