Ludovic Orban susține că alegerile parlamentare nu sunt un risc de răspândire a Coronavirusului

"în Știri" by

Sâmbătă, premierul Ludovic Orban a declarat că alegerile și campania electorală nu vor provoca o creștere a numărului de persoane infectate cu Coronavirus. Prim-ministrul a adăugat și faptul că alegerile trebuie organizate pentru ca persoane precum Iordache și Weber să nu mai ocupe un post în fruntea instituţiilor.

Dacă oamenii vor respecta regulile impuse împotriva Covid-19, alegerile parlamentare nu vor pune viața cetățenilor în pericol. Conform șefului guvernului, dacă alegerile parlamentare nu vor avea loc pe 6 decembrie, persoane precum Florin Iordache și Renate Weber vor fi instalate în continuare în fruntea instituţiilor statului.

„Derularea campaniei electorale nu reprezintă niciun risc suplimentar, privitor la răspândirea virusului. În cazul în care candidaţii respectă regulile, nu există niciun fel de risc pentru a creşte răspândirea virusului. Ziua în care organizăm procesul de vot este organizată de asemenea natură încât omul să poată merge în siguranţă la vot. Este nevoie de alegeri parlamentare, îi îndemn pe oameni să-şi pună întrebarea: o mai vor pe Renate Weber în fruntea Avocatului Poporului? Dacă nu o să facem alegeri, Renate Weber o să rămână în fruntea Avocatului Poporului şi o să fie în continuare responsabilă pentru sesizări la Curtea Constituţională care au dus la creşterea dramatică a numărului de infectări. Mai vor ca oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituţiilor statului? Dacă nu mai vor ca oameni ca Florin Iordache să ajungă în fruntea instituţiilor statului, este nevoie de alegeri. Mai vor ca PSD-ul să căsăpească economia, să inventeze noi şi noi acte normative care să ducă România înspre faliment şi înspre prăpastie economică? Dacă nu mai vor, atunci este nevoie de alegeri. Democraţia înseamnă alegeri.”, a spus premierul României pe Facebook.

Ludovic Orban a mai adăugat că alegeri sunt organizate în această perioadă și în alte țări, un exemplu fiind scrutinul prezidențial din SUA.

„În toate ţările europene s-au organizat alegeri, indiferent că au fost alegeri prezidenţiale, parlamentare sau locale, au fost organizate la termen. În Statele Unite, deşi Statele Unite se confruntă cu cel mai mare număr de infectări, se organizează alegerile prezidenţiale, pentru că asta înseamnă democraţia, înseamnă puterea cetăţeanului de a decide viitorul României. Din 4 în 4 ani, cetăţeanul transferă puterea pe care o deţine către corpul reprezentativ ca să ducă România în direcţia pe care vrea cetăţeanul să o ducă. Astăzi, PSD-ul duce România într-o direcţie contrară voinţei care există astăzi în societatea românească”, a precizat Ludovic Orban.

Un tânăr pasionat de scris și jurnalism în general. Pasiunea pentru scris a apărut încă din copilărie, iar mai târziu am realizat că pot face mai mult decât să scriu într-un caiet. Am continuat pe un blog personal, iar mai târziu am descoperit că dincolo de blogul personal sunt alte căi prin care îmi pot face vizbilă pasiunea și munca. Povestea mea este percepută în funcție de cum eu o văd. Sfatul meu este să fii un om încrezător și înțelept.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*