victimă a abuzului sexual
victimă a abuzului sexual

Un bărbat din Vaslui, în vârstă de 41 de ani, este acuzat că şi-a abuzat sexual propria fiică, după ce a fost eliberat din arest.

Bărbatul a vrut să se răzbune pentru că minora l-a reclamat după ce acesta și-a maltrata soţia şi cei nouă copii, conform adevarul.

Povestea greu de crezut a celor nouă fraţi a ieşit la iveală la începutul lunii iulie, anul acesta, când fata de 15 ani a fost bătută și violată de propriul tată, iar mama a încercat să o salveze. Fata a primit acordul tatălui de a merge să facă cumpărături pentru o vecină, iar când victima a ajuns acasă, bărbatul a hotărât, aflat sub influența băuturilor alcoolice, să o pedepsească.

„Deoarece i s-a părut că persoana vătămată a întârziat, inculpatul, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice, a lovit-o, în mod repetat, pe persoana vătămată în vârstă de 15 ani, cu o curea în zona spatelui şi a capului. În apărarea minorei a intervenit mama acesteia, care, la rândul său, a fost lovită cu cureaua peste cap de mai multe ori, după care, cu pumnii, în aceeaşi zonă a corpului.
Inculpatul a asigurat apoi uşa cu cheia şi a reluat agresiunile asupra fiicei sale minore, pe care a lovit-o cu cureaua peste spate. Agresiunile inculpatului a încetat abia când minora s-a aşezat în genunchi, acoperindu-şi capul cu ambele mâini. Loviturile aplicate celor două persoane vătămate au fost percepute de ceilalţi copii minori care se aflau în locuinţă, pe un pat şi tremurau de frică”, au comunicat, în actul de sesizare al instanței, procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad.

Polițiștii au fost sesizaţi prin 112, iar când au ajuns la faţa locului au descoperit că mama şi fiica erau pline de vânătăi pe tot corpul, iar urme de violenţă au fost găsite şi pe trupurile copiilor mai mici, de 7 ani, 4 ani şi respectiv 1 an. Agresorul, înainte cu câteva zile, a aplicat o corecţie cruntă copiilor de 14 şi 7 ani, lovindu-i în mod repetat cu un cablu peste cap şi corp, pentru simplul fapt că îl deranjau şi nu se putea odihni. Tatăl nu este la prima abatere de acest gen, deoarece acesta invoca motive precum: nu-i place mâncarea, că-i prea rece sau prea caldă, că vorbesc prea tare copiii sau că plâng.

În mod repetat copiii au apelat la vecini, aruncându-le bileţele peste gard, prin care le cereau să sune la 112 pentru a-i scăpa de tatăl tiranic si violent.

Tatăl a fost arestat, iar poliţiştii au continuat cercetările în vederea stabilirii întregii activităţi infracţionale.

Deși a dat dovadă de un comportament ieșit din comun, violent și fără scrupule, în sarcina sa s-a reţinut doar infracţiunea de violenţă în familie (cinci fapte), nu şi rele tratamente aplicate minorilor, astfel că l-a scapat pe agresor de pedeapsă.

Interesul superior al celor patru copii abuzaţi de tată ar fi trebuit să fie apărat de cei patru avocaţi, desemnaţi din oficiu, şi de reprezentantul ministerului public (procurorul de şedinţă), însă nimeni nu a făcut vreun demers, în acest sens, pentru copiii-victime, astfel că avocaţii, alături de procurorul de şedinţă, au luat act de voinţa de împăcare, pe care femeia l-a cerut.

După ce a fost lăsat în libertate, tatăl a revenit la domiciliul familiei din Sălceni, apoi i-a aplicat o bătaie zdravănă fiicei celei mari, pentru că a avut curajul să povestească poliţiştilor despre violenţele sale.

Joia trecută, minora și-a făcut curaj și a sunat la 112 sesizând că a fost violată de tată, apoi a cerut ajutorul autorităţilor. Fata, care a declarat ca nu se mai întoarce acasă, a fost preluată în regim de urgenţă şi internată într-un centru al protecţiei copilului.

Poliţiştii au declanșat o nouă anchetă, iar tatăl este cercetat în stare de libertate.