Ignoranța nu are limite în cazul unei familii monoparentale din Oradea. O mamă a așteptat 27 de ore ambulanța pentru fiica sa bolnavă. Conform Digi24, un echipaj a venit să o testeze pe fețiță abia în această dimineață.

Mădălina Anton, mama fetiței: „Noi am sunat ieri dimineață la 8:21, am mai sunat la 14:30 și ultima data aseară. Deci, după 27 ore a venit o ambulanță acasă.

Eu sunt în izolare de marți, cea mică de joi. Automat nu aveam voie să ieșim din casă. Prima dată mi s-a comunicat că o să vină în cursul zilei. Având în vedere că copilul are astm, să vedem ce tratament vom urma.

La 14 am sunat iar, mi s-a zis că sunt oameni care așteaptă și de trei zile ambulanța, ceea ce pe mine m-a șocat efectiv.

Situația a degenerat, eu am sunat la 112, la serviciul medical, în condițiile în care eram deja nervoasă mi s-a închis telefonul în nas. Am mai sunat o dată, răspunsul a fost halucinant, că dacă nu vreau să aștept, să îmi iau copilul să îl testez cu bani, să nu aștept să îl fac gratis. Asta deși eu am spus că sunt în izolare.

Am sunat apoi la DSP Oradea, mi-a spus doamna de acolo că nu are cum să sune ea la ambulanță, mi-a sugerat să sun la medicul de familie, să sune el la ambulanță.”

Șeful SMURD Bihor afirmă că echipajele sunt depășite de numărul solicitărilor. În ultima săptămână, numărul solicitărilor pentru testare la domiciliu a crescut de peste 10 ori. De asemenea, vede ca pe o greșeală faptul că femeii i s-a închis telefonul sau că a fost trimisă la privat să facă testul pentru copil.