Nelu Tătaru
Nelu Tătaru

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a fost întrebat, vineri, la Suceava, care este părerea sa despre cazul celor trei doctoriţe infectate cu noul Coronavirus, care au fugit din spital, conform stirileprotv.

Trei femei, cadre medicale, din Târgu Jiu, cu vârste între 31 şi 55 de ani, au fugit din spitalul în care erau internate, după ce au aflat că sunt infectate cu COVID-19.

Nelu Tătaru a precizat că legislația este pentru toți și crede că a fost o scăpare, iar femeile, dincolo de faptul că sunt cadre medicale, ar trebui să fie cetățeni corecți.

,,Legislaţia este unică pentru toţi. Cred că a fost o scăpare şi colegii noştri medici au înţeles că menirea lor dincolo de momentul medical este aceea de a fi nişte cetăţenii corecţi în contextul unei boli epidemiologice supusă unei anumite legislaţii.”, a spus Tătaru.

Femeile au fost identificate, de poliţiştii care s-au sesizat din oficiu, și transportate cu ambulanţa la Secţia de Oncologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Târgu Jiu. Cadrelor medicale li s-au deschis dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor.