Cinci ani de la Colectiv: zeci de oameni au format un lanț în memoria lor!

De la Curtea de Apel București și până la Clubul Colectiv, zeci de oameni au format vineri seara un „lanț uman”, cu candele în mâini și purtând pe brațe tablouri cu chipurile celor care au murit în „clubul groazei” pentru a marca trecerea a cinci ani de la momentul tragediei din clubul Colectiv.

65 de oameni au murit în urma incendiului provocat în seara de 30 octombrie 2015.

Rudele victimelor, prietenii sau oamenii simpli care încă își amintesc cu durere de tragedia care a îndoliat o întreagă Românie în urmă cu cinci ani, au pornit, formând un „lanț uman” de la Curtea de Apel București până la Clubul Colectiv, cu candele în mâini și durere în suflet, în semn de rememorare a celor dragi care au trecut prin experiența dură de la Colectiv.

Momentul de comemorare a avut loc în fața fostului club unde s-a format un adevărat altar fiind depuse lumânări, fotografii și flori pentru tinerii care și-au pierdut viața în tragedia de la Colectiv.

La fața locului au murit 26 de persoane, iar o mare parte dintre răniții internați nu au mai reușit să supraviețuiască, numărul victimelor ajungând atunci la 64. Printre cei care au murit se aflau artiști, fotografi, jurnaliști și studenți. Mai apoi, lista celor decedați s-a încheiat oficial după un an și 9 luni când un alt tânăr a murit iar bilanțul total a fost de 65.

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea prin care statul român decontează tratament pe viață victimelor din tragedia de la Colectiv.

Anul 2020 este primul an în care se comemorează tragedia, 30 octombrie fiind decretată „Ziua pacientului cu arsuri”.

Thomas Agud
Thomas Agud
Thomas Agud este student la psihologie. A intrat în lumea jurnaliștilor în toamna lui 2020, an în care a avut primele apariții în presă. A lucrat ca redactor la Ziarul Profit. A colaborat cu redacții precum Bihoreanul, Logopaper și Inclusiv. În prezent este redactor și PR la POV21.

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare