Atac calificat în Nisa, Franța: trei morți și șapte răniți!

Joi, trei persoane au fost ucise de un atacator înarmat cu un cuțit. Printre acestea se află o femeie ce a fost decapitată la o biserică din Nisa (sudul Franței). Aceste fapte au fost declarate acte de terorism de către primarul orașului, Christian Estrosi.

Acesta a spus că 3 persoane și-au pierdut viața și 7 au fost rănite, suspectul rostind în mod repetat cuvintele „Allah akbar!”. Atacul a fost calificat drept „islamofascism”.

Edilul din Nisa a scris pe Twitter că atacul cu cuţitul a avut loc în interiorul sau în apropierea bisericii Notre-Dame de pe bulevardul Jean Medecin, principala arteră comercială din oraş, şi că poliţia l-a reţinut pe atacator care se află în prezent internat într-un spital.

Estrosi a precizat faptul că Emmanuel Macron se va deplasa la Nisa.

Atacul a avut loc în jurul orei locale 09:00 (08:00 GMT), potrivit unei surse din poliţie.

Ministrul de interne Gerald Darmanin a anunţat pe Twitter organizarea unei „reuniuni de criză” la Paris.

Parchetul național antiterorist a fost sesizat, iar o anchetă privind asasinatul și actul terorist, potrivit postului BFMTV.

La începutul lunii, Franța a mai avut parte de o nenorocire de acest fel, când profesorul Samuel Paty a fost decapitat de către un tânăr de 18 ani, de origine cecenă. Paty prezentase la clasă, la o oră privind libertatea de expresie, câteva dintre caricaturile din Charlie Hebdo care îl înfăţişau pe profetul Mahomed, acesta fiind motivul declanșator.

Autor: Raluca Vodă