Rafila

Alexandru Rafila: Spre sfârşitul lunii decembrie vor fi cel puţin 10.000 de cazuri pe zi!

"în Știri" by

Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, a spus, la digi24, că este posibil ca la finalul lunii decembrie România să înregistreze peste 10,000 de cazuri zilnic, iar instituirea carantinei în unele zone este „foarte posibilă”.

„Cazurile noi care apar aduc alte cazuri noi, tot mai multe. Probabil, spre sfârşitul lunii decembrie, în limita altor măsuri, cred că numărul de cazuri va înregistra unul cu 5 digiţi, adică vor fi cel puţin 10.000 de cazuri pe zi”, a precizat Rafila.

Medicul a menționat că situaţia de ATI este critică, fiind o consecință directă asupra mortalității!

„Nu vreau să dau nicio cifră pentru ATI, dar, la numărul acesta de cazuri, capacitatea de la Terapie Intensivă este sigur depăşită. Iar asta are consecinţă directă în ceea ce priveşte mortalitatea.”

Medicul Alexandru Rafila este de părere că modelul german de combatere a răspândirii virusului este unul dintre cele mai bune – „paradoxal instituie măsuri de limitare a activităţilor economice, sociale, dar lasă şcolile deschise”.

Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi