Și-a tranșat propriul fiu, apoi i-a aruncat rămășițele în apele Siretului!

La Tribunalul Neamţ începe procesul unui septuagenar, acuzat de crimă, conform Adevărul.

Cazul a fost rezolvat după ce un pescar a găsit un braţ al victimei! Victima este fiul bărbatului, acuzat de crimă, care i-ar fi tranşat corpul, ca mai apoi părţile din cadavru să le arunce în Siret.

Bărbatul acuzat de crimă este Vasile Croitoru, în vârstă de 73 de ani, din Cotu Vameş, un sat din apropierea municipiului Roman. Bătrânul este acuzat de omor calificat şi profanare de cadavre.

Cazul a fost rezolvat de o echipă de criminalişti de la Parchetul şi Poliţia Neamţ, unde, la începutul cercetărilor, ca probă principală, a fost doar o mână secţionată de la cot, cu antebraţul şi palma.

Cercetările acestui caz au început în data de 6 august 2020, după ce un pescar de 29 de ani, a făcut descoperirea macabră: pe apă plutea un braţ uman, secţionat de la cot!

Anchetatorii, care au sosit la fața locului, au descoperit că fragmentul din corpul uman prezenta urme de „amputare“, astfel că s-a conturat ideea unui omor!

 Fără alte dovezi, criminaliştii s-au hotărât să se „folosească“ de unicul indiciu avut la dispoziție, efectuându-se o expertiză dactiloscopică. În urma expertizei, amprentel degetelor, din restul de braţ, aparţineau unei persoane de 45 de ani, Ioan Croitoru, care avea antecedente penale.

„În urma unei expertize dactiloscopice efectuate în cauză, poliţiştii au stabilit faptul că membrul superior aparţine unui bărbat de 45 de ani, din Roman. În baza activităţilor informativ investigative desfăşurate cu operativitate a reieşit faptul că, în perioada 1-5 august a.c., pe fondul unei stări conflictuale şi a consumului de alcool, un bărbat de 73 de ani, din Roman, l-ar fi agresat pe fiul său cu un obiect tăietor-înţepător, în timp ce se aflau în incinta locuinţei, în urma leziunilor suferite survenind decesul acestuia“, conform unui comunicat al Poliţiei Neamţ.

În cele din urmă, în apele râului, cadrele de la ISU Neamţ au mai descoperit şi alte fragmente din cadavru.

Victima consumase alcool apoi își bătea tatăl, mai des în ultimii ani, după moartea mamei, astfel că, ultimul conflict dintre cei doi a avut loc pe 5 august, iar cel mai probabil, fiul a venit iar beat acasă, apoi şi-a agresat tatăl. Bătrânul, sătul de bătăile luate, și-a tranşat fiul, iar  părţile corpului au fost puse într-o pătură, iar, pe urmă, cu o maşină au fost transportate şi aruncate în râul Siret.

„În baza probatoriului administrat, bărbatul a fost prezentat procurorului criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, care a dispus reţinerea acestuia pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracţiunilor de omor şi profanare de cadavre sau morminte, după care s-a dispus arestarea preventivă“, au comunicat anchetatorii.

Fetinca Gheorghe Florin
Fetinca Gheorghe Florin
Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Similar Articles

Comments

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Cele mai populare