BCu toate că sistemul de învățământ a fost forțat să își mute activitatea în mediul online iar elevii învață pe diferite platforme, educația nu poate fi digitalizată în România, cel puțin în momentul de față.

Aproximativ 30% dintre elevi cred că școala online nu este educație în timp ce 40% dintre profesori nu au resursele necesare pentru ca orele să se desfășoare într-un mod normal.

Mai bine de un milion de copii trăiesc în condiții sub minimul normalului, neavând condiții necesare pentru a putea avea parte de o educație normală. Dintre aceștia majoritatea se află la sate și anume aproximativ 900 de mii.

Cifra celor care părăsesc învățâmântul preuniversitar în timpul studiilor rămâne una mare și în 2020 – 45 de mii de elevi. Potrivit datelor celor de la Salvați Copiii, în ianuarie, 300 de mii de elevi nu mergeau la școală.

Când vine vorba de testele PISA, nici rezultatele acestora nu ne încântă. România se află printre ultimele state din Europa, rata celor care citesc, dar nu înțeleg ceea ce citesc, depășește 40% din procente.

Dintre elevii fără posibilități materiale, doar unul la o mie reușește să aducă performanțe la citire, dar problema este și la calculele matematice simple, unde elevii sunt neatenți.