Germania și Franța anunță carantină de la 2 noiembrie! 

Germania va intra într-un lockdown parțial pentru luna noiembrie. Barurile și restaurantele vor fi închise, însă școlile vor avea aceeași metodă de funcționare, fiind active în continuare.

Emmanuel Macron a anunțat că în Franța va fi instituită carantina generală, aducând măsuri dure.

Începând de vineri, Franța va intra în carantină generală. Vor fi închise afacerile non-esențiale, însă școlile vor mai funcționa pentru 4 săptămâni.

Virusul circulă în Franța cu o viteză pe care nici cele mai pesimiste prognoze nu au anticipat-o. Spre deosebire de primul val, toate regiunile se află acum pe pragul de alertă. (…) Responsabilitatea mea este de a-i proteja pe toți francezii, în ciuda polemicilor, în ciuda dificultății deciziilor care trebuie luate. Îmi asum pe deplin”, a spus președintele francez, adăugând că al doilea val „va fi mai greu, mai letal decât primul”.

Şcolile vor rămâne deschise, munca va putea continua, centrele pentru vârstnici vor putea fi vizitate. La fel ca în primăvară, veţi putea ieşi din case pentru a merge la lucru, pentru a merge la medic, pentru a oferi asistenţă unui apropiat, pentru a merge la cursuri sau pentru a lua aer în apropiere de casă. Revenim la declaraţiile pentru părăsirea domiciliului. Barurile şi restaurantele rămân închise”, anunță președintele Franței.

„Nu cred în opoziţia dintre sănătate şi economie pe care vor să o instaureze unele persoane”

La fiecare 2 săptămâni, situația pandemiei va fi controlată:

Dacă peste două săptămâni vom avea situaţia sub control, vom putea reevalua lucrurile şi sperăm să redeschidem anumite magazine, mai ales în această perioadă atât de importantă, înaintea sărbătorilor de Crăciun”.

Guvernul german ia atitudine:

Numărul noilor infectări s-a dublat într-o săptămână. Trebuie să acţionăm acum”, a precizat şefa guvernului de la Berlin.

„Sistemul nostru sanitar astăzi încă poate face faţă acestei provocări, dar în ritmul actual al infectărilor va ajunge la limitele capacităţilor sale în câteva săptămâni”, a completat Merkel, șefa guvernului.

Luna noiembrie aduce restricții pentru Germania!

Restricțiile vor fi puse în aplicare din 2 noiembrie. Noutățile sunt următoarele, conform Digi24:

  • limitarea reuniunilor la maxim 10 persoane din două gospodării diferite;
  • restaurantele, barurile, teatrele, cinematografele, sălile de fitness şi bazinele de înot vor fi închise, iar concertele anulate;
  • călătoriile neesențiale vor trebui sa fie evitate. Înnoptările în hoteluri vor fi permise doar pentru călătoriile în scop profesional necesare, călătoriile în scop turistic fiind interzise.

Cancelarul a anunţat de asemenea un nou program de ajutor de urgenţă, în valoare de zece miliarde de euro, pentru companiile afectate de restricţiile antiepidemice.

Ultimele 24 de ore Germania au adus 14.964 de noi cazuri de COVID-19 şi 85 de decese.