Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a oferit detalii, luni seară, la Digi24, cu privire la imaginile care au apărut în spațiul public, cu bolnavii care așteptau afară în ploaie, la Spitalul Județean de Urgență din Ploiești!

,,Acolo, din evaluările noastre și din desele vizite, au fost probleme. Avem probleme la organizare, ce înseamnă management, managementul UPU – unde toți bolnavii care sunt izolați au rămas acolo, fără ca pe secțiile respective să avem locuri. Capacităm saloane de izolare sau de cei pentru patologiile concomitente. Avem acel TIR de terapie intensivă mobilă, care a fost regândită, avem în continuare medici rezidenți detașați care deservesc terapia intensivă. Acolo, acel management n-a reașezat partea medicală pentru a primi acea patologie COVID și a degaja terapiile intensive, pentru a primi atât patologie non-COVID, cât și patologie COVID pe sectoare separate”, a explicat Tătaru.

Nelu Tătaru promite că odată cu noul management vor avea și o altă abordare a problemei!

„Am avut discuții cu noua conducere a Consiliului Județean, care este ordonatorul de credite al Spitalului Județean din Ploiești și avem promisiunea că, odată cu noul management, vom avea și o altă abordare a problemei”, a adăugat ministrul Sănătății.

În urma declarațiilor Violetei Tănase, șefa UPU de la spitalul cu pricina, ministrul a menționat faptul că este vorba despre o „exprimare la disperare”.

„Cred că nu suntem într-o situație așa de critică încât să decidem cine și cum, avem transferuri făcute către spitale din apropiere. De exemplu, din București am dus către Bârlad șase pacienți, în momentul în care erau ocupate terapiile intensive din București”, a spus Ministrul Sănătății.