Olimpiadele ar putea fi susținute online!

"în Știri" by

Ministerul Educației a luat în calcul desfășurarea olimpiadelor în mediul online iar elevii par a fi încântați de acest mod de desfășurare.

“Aș vrea să părticip și online, decât deloc”, spune Antonia, elevă.
Alex Rădulescu, asociația elevilor: “Este o idee bună, există sisteme de supraveghere ca să nu se poată copia.”

Antonia Păunescu în vârstă de 18 ani, s-a pregătit pentru olimpiade încă de la începutul anului. Astfel a reușit să treacă cu bine de faza județeană de la chimie, dar și cea de la biologie, obținând un punctaj de 96 de puncte din 100. Păcat, însă, că totul s-a oprit acolo, spune Antonia, deoarece din cauza virusului, olimpiadele au fost anulate.

„Chiar am fost necăjită că nu s-a mai ţinut, mă pregătisem foarte mult, eram şi înainte cu materia, mă pregătisem pentru naţională. Mi-a părut rău că munca de un an a fost degeaba şi a fost doar aşa, de dragul să ştiu eu. Aş vrea să particip la olimpiada online, chiar dacă nu e formatul ideal. Mai bine online decât deloc. Olimpiadele pentru noi reprezintă un obiectiv pentru sfârşitul anului, pentru care ne pregătim tot anul şcolar şi ne dă şi o satisfacţie. Există recompense atât morale, cât şi fizice, materializate”, spune ea.

Antonia este de acord cu susținerea online a olimpiadelor, dar și alți elevi și tineri. Președintele Asociației Elevilor din București, Alexandru Rădulescu, spune că aceasta ar fi o variantă bună, atât timp cât există alternative pentru a nu se putea copia.

„Nu văd o problemă în a se susţine on-line, întrucât există foarte multe metode de supraveghere. Eu am dat de un exemplu foarte bun în momenul când am dat examene de admitere la facultate. A existat o aplicaţie personalizată pe care o deschideai şi nu aveai voie să deschizi nimic altceva până în momentul în care se termina examenul. Nu puteai să fii pe o altă pagină în acelaşi timp”, povesteşte Alexandru.

În prezent se discută la Ministerul Educaţiei varianta ca olimpicii să poată susțină examenele chiar de acasă, online.

Un tânăr pasionat de scris și jurnalism în general. Pasiunea pentru scris a apărut încă din copilărie, iar mai târziu am realizat că pot face mai mult decât să scriu într-un caiet. Am continuat pe un blog personal, iar mai târziu am descoperit că dincolo de blogul personal sunt alte căi prin care îmi pot face vizbilă pasiunea și munca. Povestea mea este percepută în funcție de cum eu o văd. Sfatul meu este să fii un om încrezător și înțelept.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*