Lider al AI-Qaida, ucis în Afganistan

"în Știri" by

Un important lider al AI-Qaida care, de asemenea, se afla și pe lista FBI a celor mai căutați teroriști, a fost ucis de către forțele speciale afgane, conform unui anunț făcut sâmbătă de serviciul afgan de informaţii.

Considerat a fi numărul doi al organizației AI-Qaida din subcontinentul indian, Egipteanul Abu Muhsin al-Masri, a fost ucis în provincia Ghazni din centrul Afganistanului, conform unui anunț făcut pe Twitter de Direcția Națională a Securităţii care nu a oferit niciun fel de alte date

Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare de Statele Unite în decembrie 2018, după ce a fost acuzat pentru acordarea de sprijin și resurse unei organizaţii teroriste străine şi pentru complot în vederea uciderii unor cetăţeni americani, conform FBI.

Operațiunea despre care se vorbește, a avut loc în timpul negocierilor de pace dintre guvernul afgan și talibani care se desfășoară în Qatar.

Pentru că talibani aflați la guvernare la acel moment găzduia AI-Qaida pe teritoriul Afganistanului a dus la invadarea țării de către SUA după atacurile teroriste din 2001.

Un tânăr pasionat de scris și jurnalism în general. Pasiunea pentru scris a apărut încă din copilărie, iar mai târziu am realizat că pot face mai mult decât să scriu într-un caiet. Am continuat pe un blog personal, iar mai târziu am descoperit că dincolo de blogul personal sunt alte căi prin care îmi pot face vizbilă pasiunea și munca. Povestea mea este percepută în funcție de cum eu o văd. Sfatul meu este să fii un om încrezător și înțelept.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*