Un important lider al AI-Qaida care, de asemenea, se afla și pe lista FBI a celor mai căutați teroriști, a fost ucis de către forțele speciale afgane, conform unui anunț făcut sâmbătă de serviciul afgan de informaţii.

Considerat a fi numărul doi al organizației AI-Qaida din subcontinentul indian, Egipteanul Abu Muhsin al-Masri, a fost ucis în provincia Ghazni din centrul Afganistanului, conform unui anunț făcut pe Twitter de Direcția Națională a Securităţii care nu a oferit niciun fel de alte date

Pe numele acestuia a fost emis un mandat de arestare de Statele Unite în decembrie 2018, după ce a fost acuzat pentru acordarea de sprijin și resurse unei organizaţii teroriste străine şi pentru complot în vederea uciderii unor cetăţeni americani, conform FBI.

Operațiunea despre care se vorbește, a avut loc în timpul negocierilor de pace dintre guvernul afgan și talibani care se desfășoară în Qatar.

Pentru că talibani aflați la guvernare la acel moment găzduia AI-Qaida pe teritoriul Afganistanului a dus la invadarea țării de către SUA după atacurile teroriste din 2001.