Oamenii care nu respectă regulile de combatere a virusului COVID-19 în Etiopia riscă până la doi ani de închisoare, starea de urgență aici fiind declarată din aprilie și până în septembrie.

Până în prezent, în Etiopia au fost raportate aproximativ 91.118 de cazuri de Coronavirus, dar partea cea mai strictă e că persoanele care nu respectă regulile, pot primi până la doi ani de închisoare, conform celor declarate de CNN.

Așadar, dacă nu porți mască, dacă dai mâna cu o altă persoană, dacă stai la masă cu mai mult de două personane și dacă nu păstrezi distanța socială, riști să faci doi ani de închisoare.

„Oamenii se poartă acum de parcă boala nu ar exista. Nu mai au grijă să respecte toate măsurile de siguranță. Acest lucru ar putea cauza o nouă creștere a cazurilor de COVID-19, ceea ce ar însemna o amenințare”, a scris pe Twitter Lia Tadesse, ministrul Sănătății în Etiopia.

Starea de urgență s-a declarat în Etiopia în luam aprilie și s-a încheiat în septembrie. Până acum, Etiopia a înregistrat 91.118 cazuri de coronavirus, 1.384 de decese, iar 44.506 pacienți s-au vindecat.