Traian Berbeceanu a fost numit prefect al Capitalei. Joi seara în Monitorul Oficial, a fost publicată hotărârea de Guvern prin care acesta a fost numit, cu caracter temporar.

În hotărârea de Guvern se arată că: „Domnul Berbeceanu Traian exercită, cu caracter temporar, în condițiile legii, funcția publică de prefect al municipiului București”.

Gheorghe Cojanu, de asemenea, a fost revocat, prin hotărâre de Guvern, din funcția de prefect al Capitalei. Mai apoi, acesta a primit funcția de inspector guvernamental în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Joi, premierul Ludovic Orban, a anunțat că îl va schimba pe actualul prefect al Capitalei, Gheorghe Cojanu, după declarațiile controversate privind rata de infectare cu Coronavirus din București,unul dintre posibilii înlocuitori fiind Traian Berbeceanu.

Orban a spus că Berbeceanu este “un om corect, integru hotărât” iar de-a lungul activității sale a demonstrat că își duce la îndeplinire obiectivele.

Explicația lui Orban potrivit căreia nu l-a demis imediat pe Cojanu este următoarea: „Încă de luni m-ați întrebat despre prefectul Capitalei. Nu puteam să anunț decizia mea de a schimba prefectul înaintea unei ședințe fundamentale conduse de prefectul Capitalei, a CMSU, și în condițiile în care trebuiau implementate deciziile din legislație. Astăzi pot să vă spun: da, am luat decizia de a-l schimba pe prefectul Capitalei. Joi, la ședința de Guvern vom opera această modificare”.