lookism
lookism

Ne-am obișnuit deja că vremurile se schimbă. Ceea ce, cândva, era destinat exclusiv copiilor, a devenit o sursă de entertainment și pentru restul familiei – frați mai mari, părinți sau chiar bunici. Totuși, Lookism nu este recomandat celor mici sau slabi de înger.

Este regăsită pe WEBTOON, o platformă pentru benzi desenate în format digital care a luat naștere în Coreea de Sud. Fără doar și poate, Lookism este una dintre cele mai citite. Ăia peste 1.8 milioane de abonați (doar pe site-ul internațional!) n-or fi chiar proști.

Despre ce-i vorba?

Daniel Park este un puști ghinionist-micuț, grăsun, sărac, bullied. Mama sa încearcă să muncească pe rupte și nu-i poate oferi prea multe. Un grup de colegi îl agresează în toate formele posibile. Practic, are o viață shitty și nu pare să poată schimba ceva. Aici intervine elementul S.F. Într-o frumoasă dimineață, băiatul nostru vede că doarme un necunoscut chipeș lângă el. Hopa! Surpriză, ăsta e de fapt cel d-al doilea său corp.

Până la urmă, de ce cred că merită citită?

Well, deși ideea de bază nu este extraordinară, autorul a știut cum să o folosească. Posedând acum două corpuri, Daniel observă diferențele comportamentale ale celor din jur. Personalitatea-i este neschimbată. De ce are parte de astfel de experiențe? Și nu se rezumă doar la asta.

Protagonistul se află într-o continuă mișcare – formează noi prietenii, învață să-și înfrunte agresorii și să se vindece. Într-un final reușește să evolueze atât de mult, încât reușește să ia apărarea altora mai slabi decât el.

Sunt întregi mini-povești care au la bază probleme sociale

Alături de personajele de care te vei atașa, vei descoperi relele mai puțin știute ale societății. De exemplu, știai că există animal hoarders? Dar că unii copii sunt închiriați ilegal de către familii pentru a obține mai ușor împrumuturi sau alte beneficii? Te-ai gândit vreodată din ce trăiesc copiii care au fugit de acasă? Dar cum ar putea cultele religioase să destrame familii?

Spune și vei găsi!

Este o enciclopedie a nefericirii. Din acest motiv, genul ei este drama. Totuși, nu se oprește aici. Toate cele peste 300 de capitole abundă în acțiune. De la Muay Thai la Systema Spetsnaz, orice pasionat al tehnicilor de apărare este în extaz.

Fiecare „arc’’ reprezintă o situație complexă și ne oferă noi motive pentru a fi mai buni. Există deja suficientă durere de care nu știm.

Iar asta e doar o parte. Prin această lume fictivă, Lookism ne oferă detalii despre ceea ce se întâmplă în lumea noastră.

Dacă preferi anime-urile, nu dispera! Click aici pentru a descoperi 5 filme anime care merită văzute!

Sursă imagine: contul oficial de twitter al WEBTOON Taiwan