În provincia Takhar din nordul Afganistanului au fost uciși 12 copii și sunt câțiva răniți din cauza unui raid aerian asupra unei moschei. Acest atac a pornit din cauza unei presupuneri conform căreia în moschee se adăpostesc talibanii care participaseră la un asalt împotriva forțelor de securitate afgane.

Consilierul provincial Mohammad Azam Afzali a declarat pentru dpa că în după-amiaza de miercuri, în districtul Baharal, a avut loc atacul aerian, unde dimineața au fost uciși de luptătorii talibani peste 40 de membri ai forțelor de securitate afgane, potrivit Agerpres. Această informație a fost confirmată de  purtătorul de cuvânt al guvernatorului provinciei.

Imediat după ce s-a primit informația că talibanii implicați în atacul de dimineață s-ar fi ascuns în moschee, a fost trimis un avion cu scopul de a bombarda moscheea. Însă, talibanii plecaseră deja din moschee și victimele au fost, de fapt copii, adăpostiți acolo, a spus Afzali și o altă sursă de securitate.

În Afganistan se continuă violențele în pofida negocierilor de pace. Luna trecută la Doha, în Qatar, între reprezentanții regimului de la Kabul și talibani au început negocierile de pace. Experții se așteaptă la negocieri îndelungate și dure până la momentul în care nu vor mai fi violențe și focul va înceta. În sudul țării se dau lupte de peste o săptămână, unde au murit peste 100 de cetățeni, iar zeci de mii au fost nevoiți să plece din calea conflictului, conform Digi 24.