Papa Francisc: „Homosexualii au dreptul să fie parte a unei familii!”

"în Știri" by

Papa Francisc a susținut, într-o declarație revoluționară pentru Biserica cultului catolic, că susține parteneriatul civil între persoanele de același sex, în opoziție cu poziția oficială a Vaticanului, dar și cu cea a predecesorilor săi, relatează Agenția Catolică de Știri.

„Homosexualii au dreptul să fie parte a unei familii. Ei sunt copiii lui Dumnezeu și au dreptul la o familie. Nimeni nu ar trebui să fie alungat sau să fie făcut să sufere din această cauză”, a declarat Papa Francisc într-un documentar, vorbind despre abordarea sa în ce privește grija pastorală a Bisericii Catolice față de comunitatea LGBT.

Apoi, Papa a spus clar că se referă la implementarea prin lege a parteneriatului civil: „Trebuie să creăm o lege a parteneriatului civil. În acest fel, ei vor avea protecția legii. Eu m-am implicat în susținerea unor astfel de legi”.

Despre parteneriatul civil, Papa a discutat în documentarul “Francesco”, care a avut premiera în 21 octombrie, parte a Festivalului de Film de la Roma. Documentarul prezintă abordarea Papei în legătură cu mai multe probleme sociale, dar și atitudinea catolicilor asupra celor care se identifică ca membri ai comunității LGBT.

Un tânăr pasionat de scris și jurnalism în general. Pasiunea pentru scris a apărut încă din copilărie, iar mai târziu am realizat că pot face mai mult decât să scriu într-un caiet. Am continuat pe un blog personal, iar mai târziu am descoperit că dincolo de blogul personal sunt alte căi prin care îmi pot face vizbilă pasiunea și munca. Povestea mea este percepută în funcție de cum eu o văd. Sfatul meu este să fii un om încrezător și înțelept.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*