Nelu Tătaru: Se fac evaluări ale tuturor spitalelor!

"în Știri" by

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat miercuri după-amiază, 21 octombrie, că în toate spitalele se fac evaluări pentru a descoperi dacă au fost sau nu infecţii nosocomiale la pacienţii infectați cu Covid-19 și dacă au existat decese din această cauză, conform stirileprotv.

,,Pacienţii cu Covid desfăşuraţi în focarele din spitale sunt cei care sunt contacţi şi iau acea boală în spital. O infecţie nosocomială înseamnă infecţie apărută în spital la 48 de ore de la internare, pe parcursul spitalizării, până la 30 de zile de la externare. Avem în evaluare în acest moment tot ce înseamnă DSP-uri pentru fiecare spital în parte, fiecare focar desfăşurat. Aştept o evaluare a acestui lucru”, a precizat Nelu Tătaru.

Ministrul a adăugat că de la începutul pandemiei s-au înregistrat 346 de focare în spitale, cu peste 4.800 de pacienţi.

,,Avem la acest moment 346 de focare desfăşurate în spital de la începutul acestei pandemii, cu 4.825 de pacienţi care au fost în aceste focare. Evaluăm fiecare pacient”, a adăugat ministrul.

Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*