O ţară din UE intră în carantină pentru a limita răspândirea Covid-19!

"în Știri" by

Irlanda este țara care a anunţat luni că în noaptea de miercuri spre joi se va institui carantina, pe o perioadă de şase săptămâni și vor fi impuse cele mai dure restricţii din UE până la momentul actual! Această decizie a fost luată pentru a limita răspândirea Covid-19.

Măsurile impuse cuprind închiderea afacerilor din domeniul retail, care nu sunt de bază, limitarea activității restaurantelor şi pub-urilor, iar cetăţenii nu vor putea călători mai departe de cinci kilometri de casa lor, potrivit Adevărul.

În urma acestor decizii, Irlanda este prima ţară din UE care impune astfel de măsuri de combatere a răspândirii virusului SARS-CoV-2.

Potrivit Ministerului Afacerilor Externe, persoanele care vor călători în Irlanda vor fi obligate să se autoizoleze timp de 14 zile.

„La intrarea în Irlanda, toţi pasagerii (cu excepția celor din Irlanda de Nord) vor completa un formular de localizare (disponibil online sau distribuit de către compania aeriană sau compania de feribot cu care călătoresc), urmând a se izola pentru o perioadă de 14 zile la adresa declarată. Completarea formularului de localizare este obligatorie, nerespectarea măsurii de autoizolare pentru 14 zile (inclusiv declararea de informaţii false) constituie infracţiune şi este pedepsită cu amendă de 2.500 euro sau închisoare până la 6 luni”, anunță MAE.

Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*