Ludovic Orban a anunțat că se dorește ca toți medicii care trec examenul de rezidențiat să fie angajați în lupta pentru combaterea virusului COVID-19!

"în Știri" by

Duminică, printr-un anunț făcut de premierul Ludovic Orban, se intenționează căutarea și găsirea unei soluții pentru a angaja toți medicii care în acest an promovează examenul de rezidențiat, numărul cadrelor medicale fiind insuficient în lupta cu virusul COVID-19, potrivit Agerpres.

„Acum e un moment important pe care n-avem cum să-l pierdem. E examenul celor care termină rezidenţiatul şi acolo intenţionăm să găsim o soluţie să-i angajăm pe toţi cei care au terminat rezidenţiatul şi au luat examenul, să intre în acest dispozitiv de luptă, pentru că asta ne-ar furniza cadre medicale suplimentare de care avem nevoie ca de aer. Noi n-avem probleme de paturi, de tot ce înseamnă dispozitive – injectomate, ventilatoare. Cu siguranţă aceste echipamente există, există peste capacitate. Limita mai degrabă provine din capacitatea de a mobiliza suficient personal pentru a menţine funcţionalitatea. Noi avem şi acum secţii ATI care nu lucrează la capacitatea maximă – sunt inclusiv în spitale COVID cu experienţă, pentru că nu au suficient personal să deservească paturile suplimentar”, a declarat Ludovic Orban, la B1 TV.

Premierul României a mai adăugat că direcțiile de sănătate publică au cerut spitalelor non-COVID crearea unor saloane și circuite separate, unde să poată fi tratați și cei cu Coronavirus, în condițiile în care secțiile pentru COVID sunt pline.

Premierul României a anunțat, referitor la cadrele medicale, că în ultima perioadă s-a apelat la multe detașări pentru a putea fi acoperit necesarul din unele spitale.

Un tânăr pasionat de scris și jurnalism în general. Pasiunea pentru scris a apărut încă din copilărie, iar mai târziu am realizat că pot face mai mult decât să scriu într-un caiet. Am continuat pe un blog personal, iar mai târziu am descoperit că dincolo de blogul personal sunt alte căi prin care îmi pot face vizbilă pasiunea și munca. Povestea mea este percepută în funcție de cum eu o văd. Sfatul meu este să fii un om încrezător și înțelept.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*