Duminică, printr-un anunț făcut de premierul Ludovic Orban, se intenționează căutarea și găsirea unei soluții pentru a angaja toți medicii care în acest an promovează examenul de rezidențiat, numărul cadrelor medicale fiind insuficient în lupta cu virusul COVID-19, potrivit Agerpres.

„Acum e un moment important pe care n-avem cum să-l pierdem. E examenul celor care termină rezidenţiatul şi acolo intenţionăm să găsim o soluţie să-i angajăm pe toţi cei care au terminat rezidenţiatul şi au luat examenul, să intre în acest dispozitiv de luptă, pentru că asta ne-ar furniza cadre medicale suplimentare de care avem nevoie ca de aer. Noi n-avem probleme de paturi, de tot ce înseamnă dispozitive – injectomate, ventilatoare. Cu siguranţă aceste echipamente există, există peste capacitate. Limita mai degrabă provine din capacitatea de a mobiliza suficient personal pentru a menţine funcţionalitatea. Noi avem şi acum secţii ATI care nu lucrează la capacitatea maximă – sunt inclusiv în spitale COVID cu experienţă, pentru că nu au suficient personal să deservească paturile suplimentar”, a declarat Ludovic Orban, la B1 TV.

Premierul României a mai adăugat că direcțiile de sănătate publică au cerut spitalelor non-COVID crearea unor saloane și circuite separate, unde să poată fi tratați și cei cu Coronavirus, în condițiile în care secțiile pentru COVID sunt pline.

Premierul României a anunțat, referitor la cadrele medicale, că în ultima perioadă s-a apelat la multe detașări pentru a putea fi acoperit necesarul din unele spitale.