Ministrul Educației, Monica Anisie, a precizat că școlile din București se vor închide posibil de marți!

Acest lucru va fi posibil prin decizia Comitetului Municipal pentru Situații de Urgență, după ce Capitala a trecut de pragul de trei cazuri la mia de locuitori. Ministrul a menționat faptul că, deși a fost depășit pragul de trei cazuri la mia de locuitori în București, decizia de închidere a școlilor o poate lua doar Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, după informațiile pe care le va primi de la Direcția de Sănătate Publică.

DSP va prezenta situația epidemiologică Comitetului pentru Situații de Urgență. În funcție de situație și de numărul focarelor din școli, Comitetul pentru Situații de Urgență București poate decide suspendarea temporară pentru 14 zile a cursurilor”, a declarat Monica Anisie.

Ministrul Educației crede că soluția la care va apela Comitetul este de închidere a școlilor din București și trecerea la programul de învățământ online.

Cel mai probabil, de marți vor fi suspendate cursurile față în față, dar vor continua în sistem online”, a adăugat ministrul Anisie.