Mesaj ipocrit la adresa femeilor, afișat intr-o benzinărie Lukoil. A devenit femeia modernă dezgustătoare?

"în Știri/Păreri și opinii" by

A fi femeie, mai ales în zilele de menstruație, e o rușine. Sau cel puțin așa zice șeful de la Lukoil Bungetu. Nevoile fiziologice ale femeilor sunt considerate dezgustătoare în secolul 21.

Noi toți suntem în 2020, în timp ce șeful unei benzinării din țară e în 1791. Pentru că în 1791, femeia avea deja unele drepturi și era văzută ca egal al bărbatului. Sau se încerca asta, că nici acum nu se întâmplă așa. Nu, eu nu glumesc și nu exagerez deloc. Adică atunci când intri într-o benzinărie în care, să fim sinceri, mergi de cele mai multe ori doar ca să folosești toaleta sau ca să îți iei ceva de ronțăit pentru drum și vezi în baie asta:

 

Te gândești că poate ai nimerit într-o mașină a timpului, nu la Lukoil Bungetu?

Eu, cel puțin, aș fi sigură de asta. Bine, poate nu e vina multinaționalei, că ar fi culmea să o învinovățim din cauza unui șef de stație care a hotărât că a fi femeie e rușine. Poate șeful e de fapt de sex feminin, deși logica mea mă face să mă îndoiesc de asta. Cum ar putea o femeie cu o asemenea gândire să ajungă pe un post așa înalt? Dar dacă e bărbat, încep să cred că educația despre corpul uman (ca să nu îi zic educație sexuală că se atacă toți proștii) devine din ce în ce mai utilă în școlile din țară.

Imediat cum a apărut pe rețelele de socializare această poză, internetul a explodat. Cineva i-a contactat pe cei de la Lukoil și au spus că ceea ce s-a întâmplat e un caz izolat, nefiind conform cu politica lor și cu angajamentul lor fără de clienți, spunând că vor afla cine se face responsabil de această problema. Totuși, oricine ar fi decis că e o idee minunată să lipească acel afiș, consider că nu are nici măcar cea mai vagă idee despre fiziologia corpului uman și consideră femeile niște ființe inferioare cu care nu au ce comunica.

Dragă șefule de stație, îți spun doar atât: EVERYTHING YOU CAN DO, I CAN DO BLEEDING! 


 

Autor: Maria Nestian

2 Comments

  1. Si eu sunt femeie, dar uneori, cand intri in cabina wc si vezi tampoane sau OB, lasate in cos la vedere, fara a fi impachetate, consider ca este lipsit de bun simt elementar. Afisul se referea la tampoane si nu la femei. A fost prost conceput, dar sunt multe femei carora trebuie sa le explici ca, din politete fata de femeia urmatoare care foloseste cabina si fata de cei care strang dupa tine, trebuie sa lasi curat dupa ce folosesti toaleta, asa cum ai vrea si tu sa gasesti cand intri. Mizeria e mizerie si in 1791 si in 2020 si trebuie evitata in mod civilizat.

  2. Hai sa nu fim ipocrite si doar sa acuzam in jurul nostru – pe principiul lipsit de bun simt “pentru ca pot” – si sa gandim mai profund la cauza care a dus la un astfel de afis.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*