A fi femeie, mai ales în zilele de menstruație, e o rușine. Sau cel puțin așa zice șeful de la Lukoil Bungetu. Nevoile fiziologice ale femeilor sunt considerate dezgustătoare în secolul 21.

Noi toți suntem în 2020, în timp ce șeful unei benzinării din țară e în 1791. Pentru că în 1791, femeia avea deja unele drepturi și era văzută ca egal al bărbatului. Sau se încerca asta, că nici acum nu se întâmplă așa. Nu, eu nu glumesc și nu exagerez deloc. Adică atunci când intri într-o benzinărie în care, să fim sinceri, mergi de cele mai multe ori doar ca să folosești toaleta sau ca să îți iei ceva de ronțăit pentru drum și vezi în baie asta:

 

Te gândești că poate ai nimerit într-o mașină a timpului, nu la Lukoil Bungetu?

Eu, cel puțin, aș fi sigură de asta. Bine, poate nu e vina multinaționalei, că ar fi culmea să o învinovățim din cauza unui șef de stație care a hotărât că a fi femeie e rușine. Poate șeful e de fapt de sex feminin, deși logica mea mă face să mă îndoiesc de asta. Cum ar putea o femeie cu o asemenea gândire să ajungă pe un post așa înalt? Dar dacă e bărbat, încep să cred că educația despre corpul uman (ca să nu îi zic educație sexuală că se atacă toți proștii) devine din ce în ce mai utilă în școlile din țară.

Imediat cum a apărut pe rețelele de socializare această poză, internetul a explodat. Cineva i-a contactat pe cei de la Lukoil și au spus că ceea ce s-a întâmplat e un caz izolat, nefiind conform cu politica lor și cu angajamentul lor fără de clienți, spunând că vor afla cine se face responsabil de această problema. Totuși, oricine ar fi decis că e o idee minunată să lipească acel afiș, consider că nu are nici măcar cea mai vagă idee despre fiziologia corpului uman și consideră femeile niște ființe inferioare cu care nu au ce comunica.

Dragă șefule de stație, îți spun doar atât: EVERYTHING YOU CAN DO, I CAN DO BLEEDING! 


 

Autor: Maria Nestian