O situație revoltătoare arată cum sistemul de educație din România nu își face datoria de a educa corect copiii și totodată, demonstrează că la catedră ajung tot felul de oameni, mulți fiind străini pentru profesia pe care o primesc.

O educatoare de la o creșă din Fetești a lovit un copil pentru că a refuzat să taie fructe pe o farfurie. Copilul a început să plângă imediat după ce a fost lovit.

Momentul a fost filmat tocmai de respectiva educatoare și nu doar atât, ci l-a și trimis pe grupul de comunicare cu părinții. După imaginile expuse în mod public în online, se poate vedea că elevul care a întârziat să execute cerințele învățătorului este agresat de către dascăl. După ce educatoarea îl lovește, acesta începe să plângă, iar în clasă se poate observa că și ceilalți copii sunt speriați.

Care este reacția Inspectoratului Școlar General Ialomița în ceea ce privește acest caz șocant?

Cele întâmplate au ajuns în atenția conducerii școlii și în același timp a Inspectoratului Școlar Ialomița care au întocmit primele măsuri disciplinare împotriva educatoarei. Iar ca răspuns din partea Inspectoratului, cadrul didactic a fost dat afară din învățământ.

Potrivit Steluța Iuliana Mitrea, inspector general ISJ Ialomița, educatoarea a fost dată afară din funcție și nu i s-a mai permis accesul în grădiniță.

„Este măsura pe care trebuia să o luăm urgent, aș vrea să informez opinia publică de faptul că, începând de astăzi, doamna nu a mai avut acces în grădiniță. În cursul serii trecute am primit filmarea respectivă, inclusiv comentariile părinților. Este revoltător ce s-a întâmplat, nu trebuie să fii specialist că să-ți dai seama că micuții erau terorizați de educatoarea de la grădiniță arondată școlii Aurel Vlaicu Fetești. Imediat după ce am vizionat filmul, am stabilit cu conducerea școlii să fie convocat Consiliul de Administrație. La 7:50 am fost prezente eu și o colegă din inspectorat la școală. Doamna educatoare a negat, a spus că nu se vede pe filmare că dumneaei a lovit băiețelul”, a declarat inspectorul general al ISJ Ialomița pentru DIGI 24.

„I-am dat trei variante, demisia, solicitarea de a ieși la pensie sau cercetarea disciplinară. Doar că cercetarea disciplinară este de lungă durată, se convocă o comisie, se face cercetarea propriu zisă, ca mai apoi comisia respectivă să întocmească un raport pe baza căruia Consiliul de Administrație stabilește sancțiunea. În tot acest timp, doamna educatoare ar fi fost prezentă la grupa de copii, lucru pe care noi nu l-am mai vrut. Am solicitat doamnei să nu mai între în grădiniță, ședința am ținut-o în altă clădire”, a mai spus aceasta în discursul pentru Digi 24.

Steluța Mitrea, inspector general ISJ Ialomița, a oferit noi detalii despre cazul educatoarei Olga Cojocaru, de la Școala Gimnazială Aurel Vlaicu, din Fetești:

„Doamna educatoare a negat că ar fi lovit copilul, însă imaginile erau evidente. Am preferat să iau această decizie drastică, fiindcă o cercetare disciplinară ar fi fost de durată, dânsa putea să conteste hotărârea și să-și continue activitatea. I-am dat un răgaz de 10 minute, să decidă între demisie și cerere de ieșire la pensie. Avea vârsta de pensie, a preferat această variantă. La nivel de inspectorat nu aveam nici o plângere, dar, la nivelul școlii, ar fi fost mai multe sesizări verbale legate de comportamentul dânsei. Doamna director adjunct mi-a spus că a purtat discuții cu părinții și cu educatoarea, iar aceasta a transmis atunci că lucrurile se vor rezolva”, a completat inspectorul.

Imaginile revoltătoare pot fi găsite aici.

Autor: Thomas Agud