Premierul României, Ludovic Orban, afirmă că țara a ajuns la un moment „de cumpănă, de inflexiune”, după ce s-au înregistrat 4.016 cazuri noi de persoane infectate cu Covid-19, în 24 de ore.

„Suntem într-un moment de cumpănă, de inflexiune. Putem opri creşterea numărului de cazuri, dar ca să reuşim atingerea acestui obiectiv va trebui ca toate instituţiile implicate în prevenirea, în asigurarea respectării măsurilor de protecţie, în informarea constantă şi corectă a cetăţenilor despre evoluţia pandemiei să fie mobilizate la maxim şi mai ales să direcţionăm toate resursele umane pe care le avem şi toate acţiunile le care întreprindem, inclusiv controalele, către acele zone unde rata de răspândire este mai mare şi unde există risc mai mare de răspândire”, a precizat Ludovic Orban.

Orban a menționat că la evenimentele private s-au infectat cele mai multe persoane, iar evenimentele de acest fel vor fi interzise 30 de zile.

„Cele mai multe controale au arătat că au fost încălcate flagrant. Au fost identificate nunţi de 200-250-300-500 de persoane, botezuri şi alte petreceri care au încălcat drastic regulile, iar acest lucru s-a şi văzut”, subliniază Orban.