străinătate

Cum poți vota prin corespondență dacă ești în străinătate?

"în Știri" by

Pentru alegerile parlamentare organizate în data de 6 decembrie 2020, peste 22.000 de români din diaspora s-au înscris la votul prin corespondență. Conform Autorității Electorale Permanente, au fost depuse 22665 de cereri, până marți, la ora 22:00.

Românii din Marea Britanie (peste 5.000) și din Germania (3.000) au avut cele mai multe cereri depuse. Alte țări ce pot fi menționate sunt cele cu peste 1.000 de solicitări: Spania, Italia, Elveția, Belgia, Franța, Olanda. Românii din Austria au depus 813 cereri, cei din Statele Unite ale Americii – 714, Irlanda – 496, Canada- 466, Danemarca- 443, Luxemburg – 300. Țările cu cele mai puține solicitări pentru votul prin corespondență sunt: India, Muntenegru, Iran, Ucraina sau Albania.

Cum poți vota prin corespondență?

Dacă ești cetățean român cu drept de vot, având domiciliul sau reședința în străinătate și dorești să-ți exerciți dreptul la vot prin corespondența la alegerile pentru Senat și Camera Deputaților, o poți face! Cum? Înregistrează-te pe platforma www.votstrainatate.ro, până cel mai târziu pe 22 octombrie.

În momentul în care te înregistrezi, tu, cetățean român cu drept de vot, care locuiești în altă țară și deții documente valabile de ședere din partea acelui stat, soliciți să-ți fie transmis prin poștă documentele de vot la adresa ta de corespondență.

Când completezi chestionarul, exprimându-și dorința să votezi prin corespondență la alegerile parlamentare din anul 2020, vei fi radiat din lista electorala permanentă din România pentru scrutinul acesta, fiind înscris în lista electorală permanentă pentru votul prin corespondență.

Nu uita că românii din diaspora pot vota pe 5 și 6 decembrie pentru alegerile parlamentare.

Eu sunt Petre și am 16 ani. Sunt elev la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” Iași, clasa a X-a. Cunoscându-mi drepturile și obligațiile ca elev, sunt implicat în domeniul reprezentării elevilor. Motto-ul meu este: „Fiecare copil este un artist. Problema este cum să rămână un artist şi după ce va creşte.” (Pablo Picasso)

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi