weekend
weekend

Disclaimer: Scopul acestui articol nu este de a discredita masca, ci de a exprima un sentiment care ne apasă pe toți. Aveți grijă de sănătatea voastră și a celor din jur!

E weekend. Cu toții vrem să ne detașăm de probleme și griji, de responsabilițățile locului de muncă și mai ales de Coronavirus. Deși multe dintre restricții s-au ridicat, undeva acolo adânc în mintea și sufletul nostru încă există acea apăsare. Oriunde ne-am uita vedem oameni cu măști și dacă nu, există măcar un semn care să ne anunțe „Purtarea măștii este obligatorie!”.

Oricât de mult am încerca să ne întoarcem la viață noastră de dinainte, nu mai putem. Oamenii pe care îi întâlnim pe stradă nu ne mai pot păcăli cu zâmbete false, acum ochii lor ne spun tot. Tristețe, fericire, durere. Nimic nu mai poate fi mascat. Putem spune că abia acum începem să ne vedem pe noi înșine și pe cei pe lângă care trecem. Doar o secundă dacă v-ați ridica ochii din telefon în timp ce sunteți în autobuz ați vedea adevărata durere a unei mame care îi promite copilului cadoul dorit, deși abia a aflat că nu mai are serviciu. Sau pe stradă, când treci pe lângă un liceu și îi vezi pe profesori care abia așteaptă să scape de orele lungi în care a trebuit să predea cu masca pe fața, fără să le arate întru totul elevilor cât de entuziasmat este. Sau poate plictisit.

Oricât de mult am încerca să ignorăm, din cauza măștii ne conectăm unii cu alții la un alt nivel. Din păcate, nimeni nu era pregătit pentru asta. Unde sunt zâmbetele false? Glumele proaste? Toate aceste distrageri de la a ne privi ochi în ochi au dispărut o dată cu apariția acestui virus.

Iar acest lucru ne face doar să conștientizăm cine suntem!

Dacă ești un om care este mereu în căutarea unei noi experiențe, care merge pe aceleași străzi de 20 de ani și încă mai poate să găsească ceva nou, căruia îi place să observe oameni de la distanță, atunci în mod clar aceasta nu este perioada ta. Dar ce poți să faci? Te adaptezi și speri ca acest inconvenient numit Coronavirus să se termine curând.

Dar privește partea bună! Există weekend-urile!

Cele mai importante zile din săptămână sunt destinate eliberării de mască. Zarul a fost aruncat așa că tu trebuie doar să fii creativ și să găsești metode de evadare.

Pasul 1. Scapă de social-media. Nu ai nevoie să vezi vreo mască. Nici măcar în poze.

Pasul 2. Sună toți prietenii pe care îi ai în lista de contacte. Chiar și pe cei cu care nu ai mai vorbit de un car de ani. Poate reușiți să faceți o mică petrecere și să depanați amintiri. Sau poate ești norocosul care stă pe lângă o pădure și poate mergeți la o plimbare. Posibilitățile sunt infinite, depinde doar de tine cât de mult vrei să scapi de nesuferita aia de mască.

Pasul 3. Nu te întrista duminică seară că a doua zi este luni și iar trebuie să porți masca.

Așa că uită de Coronavirus și de mască și mergi în căutarea oportunităților care te așteaptă! Ai un weekend la dispoziție să uiți de pandemie, copii, teme sau orice altă problemă. Iar tu, dragă virus, mai lasă plimbatul de colo-colo. Începi să pari disperat.