Stare de urgență

Raed Arafat: Noi măsuri împotriva răspândirii infecției cu Coronavirus!

"în Știri" by

Raed Arafat a anunţat luni, 5 octombrie, la finalul ședinței Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, că la nivelul judeţelor, Comitetele Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă şi cel al municipiului Bucureşti se vor întâlni, în regim de urgenţă, pentru a aplica restricţiile prevăzute de reglementările în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului Coronavirus, inclusiv măsuri precum carantinarea unor localităţi sau suspendarea activităţii unor agenţi economici, conform Adevărul.

Șeful DSU a avut o ședință a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă pentru a aplica toate măsurile în vigoare împotriva răspândirii noului Coronavirus.

Măsurile care vor fi analizate în mod deosebit, dar nu ne limităm numai la aceste măsuri, purtarea măştii în spaţii închise, dar şi cele deschise, în mod deosebit în spațiile publice unde există aglomeraţie, carantinarea localităţilor care depăşesc 3 la mie în ultimele 14 zile luând în considerare dacă în aceste localităţi există focare sau nu.

Dacă există răspândire comunitară, atunci luarea în considerare a carantinării acestor localităţi, interzicerea evenimentelor precum nunţi, botezuri, în zonele care sunt cu incidenţă mai mare de 1,5 în ultimele 14 zile la mia de locuitori, închiderea sau sistarea activităţii restaurantelor în interior în zonele unde depăşesc incidenţa de 1,5. De altfel, astea sunt decizii care au fost luate de Comitetul Naţional şi au fost luate şi prin Hotărâre de Guvern şi solicităm la toate Comitetele Judeţene şi la Comitetul Municipiului Bucureşti să implementeze aceste măsuri acolo unde regula o impune”, a declarat secretarul de stat Raed Arafat.

Această solicitare s-a realizat pe fondul creşterii constante a numărului de cazuri în România!

Salut! El este Florin și îți mulțumește pentru ca i-ai citit articolul. Pasionat încă de mic de arta scrisului, el compune poezii și își exprimă opinia în scris despre ceea ce simte, iar mai nou se ocupă de știri. A absolvit Colegiul Național ,,George Coșbuc" Năsăud, profil Mate-Info, iar acum studiază Ingineria Economică în cadrul UTCN. Multă lume l-a întrebat cum de a ales să studieze științele reale, având înclinația spre a scrie, astfel că motto-ul lui în viață este: ,,Fii schimbarea ce vrei s-o vezi în lume"!

Lasă un răspuns

Your email address will not be published.

*

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi