Ziua Mondială a Animalelor
Ziua Mondială a Animalelor

Ziua Mondială a Animalelor este sărbătorită în fiecare an pe data de 4 octombrie. Aceasta are ca scop promovarea drepturilor și bunăstării animalelor, fie ele sălbatice sau domestice.

Scopul acestei zile

Scopul acestei zile este de a ridica statutul animalelor, cu scopul de a îmbunătăți standardele de bunăstare de pe glob. Misiunea Zilei Mondiale a Animalelor este de a ridica statutul animalelor, în scopul de a îmbunătăți standardele de bunăstare de pe glob. Este sărbătorită în fiecare țară diferit, în funcție de naționalitate, religie, credință religoasă sau ideologie politică.

Scurt istoric

Ziua Mondială a Animalelor a fost inițiată de către Heinrich Zimmermann pe data de 24 martie 1925 la Palatul Sporturilor din Berlin, Germania. Peste 5.00 de persoane au participat la eveniment. Evenimentul a fost mutat pe 4 octombrie, pentru prima dată în 1929. În mai 1931, Congresul Internațional de Protecție a Animalelor de la Florența, Italia propune 4 octombrie ca dată a acestei zile. Astfel, data de 4 octombrie devine unanim acceptată și adoptată în toată lumea.

Autor: Raicu Anca