Suceava
Suceava

Femeia care lucrează ca taxatoare pentru societatea de transport public local din Suceava a fost bătută de un individ după ce a tuşit în autobuz. Incidentul s-a produs la începutul acestei săptămâni, într-un autobuz care-i aparţine Societăţii de Transport Public Local a Consiliului Local Suceava.

Autobuzul circula pe linia 2, din cartierul Areni, când femeia a fost atacată pe la spate de un individ. Taxatoarea a băut o gură de apă, s-a înecat şi a tuşit. Un bărbat care tocmai se urcase în autobuz a strigat că are COVID. Taxatoarea s-a îndreptat spre zona în care se afla bărbatul, dar nu pentru a-l confrunta, ci pentru că voia să încaseze biletele altor călători.

Individul a atacat-o pe la spate, a lovit-o cu piciorul, a pus-o la pământ şi apoi i-a dat cu pumnul în cap, strigând: „Covidul ucide!”

Totul s-a petrecut atât de redepe încât, într-o primă fază, oamenii nu au reacţionat. Când autobuzul a ajuns în staţia de la „Bancă”, agresorul a vrut să coboare şi în acelaşi timp să o tragă după el şi pe taxatoare.

Femeia a fost salvată de ceilalţi călători, martori la incident. Printre aceștia se afla și un polițist care a încercat să îl imobilizeze pe individ, dar nu a reușit.

Victima a ajuns în cele din urmă la spital, în stare de şoc şi cu o mână ruptă. Acum se află în concediu medical. Între timp, agresorul a fost identificat, ridicat de poliţişti şi dus la secţia de Psihiatrie a Spitalului Judeţean Suceava.

Dacă dorești să citești alte știri din Suceava, apasă aici.

Contactat telefonic, şeful TPL Suceava, Darie Romaniuc, a declarat că victima este o femeie de peste 50 de ani, neconflictuală, care nu a mai avut probleme până acum.

 

FOTO: Oana Şlemco