Cei 12 români care au furat cărți rare din Marea Britanie au fost arestați!

"în Știri" by

Cei 12 români care au furat cărți rare din Marea Britanie au fost arestați după trei ani de la comiterea faptei!

Banda formată din 12 bărbați a avut în plan un jaf ingenios: furtul unor cărți rare și vechi din Marea Britanie. Acțiunea lor nu a fost obișnuită, în sensul că această întâmplare, deși își are existența de aproximativ 3 ani, se face auzită și astăzi, refăcându-se anchete și luându-se decizii.

Despre ce cărți este vorba?

Printre importantele opere râvnite de către românii aventuroși se număra: ediţii princeps de Galileo şi Isaac Newton, un incunabul de Petrarca, mai multe ediţii rare de Dante Alighieri și 80 de schiţe ale pictorului spaniol Francisco de Goya. Cei 12 au reușit sa fure 200 de cărți (aparținând anilor sub 1500).

Hoții au reușit să intre prin acoperișului depozitului, însă este foarte ciudat faptul că nu au fost recunoscuți de detectoarele de mișcare. Majoritatea cărților din depozit urmau a fi trimise la un târg internațional din SUA.

În urmă cu 2 săptămâni, cărțile ce reprezintă peste 2,5 milioane de euro au fost găsite în județul Neamț. Conform Digi24, „au fost ambalate în plastic şi ascunse într-o fosă de beton, fiind acoperite cu deşeuri din construcţii”.

Aceste cărţi sunt extrem de preţioase, de neînlocuit, de o enormă importanţă pentru patrimoniul cultural internaţional”, a sesizat poliţia britanică.

Românii au fost arestați vineri!

Autoritățile au luat măsuri și au condamnat românii la pedepse cuprinse
între trei ani şi trei luni de închisoare până la cinci ani şi opt luni.

Șeful anchetei, Andy Durham, a explicat că: „Aceste condamnări vin să încoroneze cu succes trei ani de anchetă complicată, care a identificat şi condamnat o bandă organizată de români, necunoscută până atunci”

Bună, mă numesc Raluca și nu, nu sunt critic de modă. Dar am 16 ani și o sete excesivă de drept. Mă înclin cât de tare pot spre această latură a justiției și am născut un vis arzător: biroul propriu de avocatură. Momentan îmi trăiesc viața de licean la filologie, îmi dezvolt pasiunea pentru proză și opinie, iar dacă vei fi atent pe medalionul meu, vei observa o aspirație spre poezie. Sper ca ceea ce citești din partea mea să te facă să spui „Fata asta chiar trebuie citită!”

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi