Profesorii
Profesorii

Profesorii ar putea fi sancționați sau chiar și-ar putea pierde locul de muncă dacă aceștia refuză să predea online, conform Inspectoratului Școlar din Municipiul Bucureşti.

Acest anunț a stârnit nemulțumiri în rândul profesorilor și al părinților. Sindicatele din învăţământ susțin că există dascăli, din peste 200 de mii de cadre didactice, care nu vor să predea online. Unii profesori se tem să nu fie înregistraţi de elevi, iar filmările să fie ulterior postate pe internet.

Marius Nistor a declarat că ,,Nu putem generaliza sub nicio formă, dar cred că putem pleca de la variantele extreme că nu-i ascultăm pe oameni şi luăm măsuri împotriva lor, inclusiv ideea desfacerii contractelor de muncă. Există o teamă, o teamă absolut justificată, pentru că apare o anumită confuzie între ceea ce înseamnă predarea online şi interdicţia înregistrării, multiplicării şi distribuirii conţinuturilor orelor care sunt predate online.”

În Bucureşti vor fi sancționați cu un avertisment, diminuarea salariului sau chiar desfacerea contractului de muncă, acei profesori care nu doresc să predea online, conform deciziilor responsabililor!