Castelul Bran

Castelul Bran- angajați concediați și pierderi de milioane de euro din cauza pandemiei

"în Știri" by

Pandemia a adus pagube foarte mari la Castelul Bran. Criza Coronavirusului a provocat concedierea a jumătate din angajații castelului.

Comparativ cu anul 2018, când Castelul Bran avea vânzări de aproape 7 milioane de euro, acum, din cauza pandemiei, înregistrează pierderi de până la 90%.

In acest an, turiștii străini și, de altfel, cei mai interesați, nu au mai putut veni pentru a vizita plaiul românesc. Totuși, găsim o parte bună în tot acest amalgam de pierderi: nu mai sunteți nevoiți să stați la cozi interminabile dacă doriți sa vizitați Castelul.

Cristina Pavel, ghid al castelului, a explicat situația:

Din cauza situaţiei economice a fost nevoie să recurgem la disponibilizări, jumătate din colegii noştri au trebuit să ne părăsească. S-au închis două magazine şi restaurantul castelului. Scăderile au fost drastice, funcţionăm la 10 la sută din capacitate atât ca vizitatori, cât şi venituri. Pentru iarna asta mizăm pentru expoziţia de la etajul 4 care sperăm să aducă vizitatori. Suntem o zonă liberă de COVID-19. În 7 luni nu am avut nicio infecţie pentru că s-a investit major în respectarea normelor de igienă. Înainte de pandemie, în primele două luni din an, numărul vizitatorilor a crescut cu 30 la sută faţă de aceeaşi perioadă din 2019. Apoi, locul a fost închis două luni şi jumătate.” 

Bună, mă numesc Raluca și nu, nu sunt critic de modă. Dar am 16 ani și o sete excesivă de drept. Mă înclin cât de tare pot spre această latură a justiției și am născut un vis arzător: biroul propriu de avocatură. Momentan îmi trăiesc viața de licean la filologie, îmi dezvolt pasiunea pentru proză și opinie, iar dacă vei fi atent pe medalionul meu, vei observa o aspirație spre poezie. Sper ca ceea ce citești din partea mea să te facă să spui „Fata asta chiar trebuie citită!”

Lasă un răspuns

"Ultimele de la POV21"

Derulează înapoi